uit de groep motortochten brengen wij u de
European Mountain Tour
We sponsored , graag gedaan..

Rob - Hans - Arno - Joost - Maurits
14-15-16-17-18-19-20 en 21-8-2004


-->                           ( ook hier voor alle foto's: KLIK=groot )

                               

Deze heren hebben de tenten opgebonden en zijn 14 augustus richting Franse Alpen gereden om hun drang naar heuvels en sappige bochten te bevredigen. Voor hen geen luxe gasthaus-kamer net als die twee watjes een paar maanden terug maar een nylon vel, gespannen over een glasfiber geraamte. Lekker oer in het gras geplant, naast het bier en de brommer.
Laten we naar hun verhaal luisteren.


Voorbereidingen
Op 24-7-2004 werden bij Rob thuis, na zwaar overleg (bakkes van Maurits sprak boekdelen), de voorbereidingen beŽindigd. Er werd gewoon ja gezegd op alle plannen. Al Maurits zijn Italie-plattegronden konden in de tas blijven, het werd Frankrijk. Oh ja, wel goed gegeten met die barbeque, goed vet ook.

Vertrek
Vanaf Hans' zijn jeroen Boschstraat de apparaten om 19:30 uur aangezwengeld, klaar voor de avond. Met de koude motoren meteen de snelweg op om domweg naar Nancy te blazen, op zoek naar een F-1 hotel/motel/herberg ?. Uiteraard hadden we een slaaf geregeld die onze zooi keurig netjes in de slaapvertrekken heeft neergedonderd. Het was 02:30uur, een rauwe tong en krassende wang van (achteraf gezien) Hans schuurde langs Rob's tere huidje. Hij schrok wakker. Hier mochten toch geen honden binnen ?
Ja, het heeft zo zijn risico's om naast Hans te slapen, dat weten we. Nuchter ook nog eens he ! Je houdt je/hem  hart/d vast als ie bier op had gehad.

Op gang
's morgens vroeg vertrokken na wat lekker kleffe voorverpakte broodjes die al een nacht hadden liggen rijpen. Richting Grenoble gesnelwegd met Bourg D'oisans als einddoel, want een camping voor sportieve lui lag daar klaar---> .  
De volgende ochtend kwam er een Kirn-achtig vrouwpersoon ons krachtig toespreken. Er waren ongewoon luide mannenkreten uit de tent met die Herren aus Holland ( Les jeunes hommes d'orange) gekomen. Het 's avonds in elkaar beuken van een onschuldig kreunende Joost bleek geen goed plan te zijn. Het einde van het verblijf leek in zicht te komen. Da wird nicht gebeukt, op z'n Frans dan he !
Na drie dagen alle Franse Alpen (hoeveel zijn er dan ??) achter ons gelaten. En nou ? wat doen we, we zijn net halverwege man. Oostenrijk ? Frankrijk verder ? Neee, te nat. Zwitserland ? Neee, te duur. Italie ? Kaukasus/Rusland ? Neee, geen lekker bier.
We nemen de kortste weg, gewoon via Italie nemen we Oostenrijk, trekken we door nasses Duitsland naar droog Maastricht. Klinkt een beetje kort nie ?

Oooh wacht, er was tussentijds nog wat gebeurd...

Col D'irritation (dagje Italie)
Heb je ernstige tornante-kriebels en dan blijk je ze op het allerlaatste moment niet kwijt te kunnen. Dat doet pijn. Rob zijn polsen ook, dus het feestje van de Stelvio met 44 tornantes ging niet door. Not everybody happy, maar ja, het blijft een groeps-orgie, dus werd een middenweg gevonden in wat soepelere 'rode' wegen over de Timmelsjoch naar Austria.   Lekkere heuvel, dat wel. Ademnood bij (alweer) de Fireblade werd bestreden met overmatig(e) koppelingslippen (huhh.., koppelings-lippen of koppeling-slippen ?).

Goei spul
Maurits en hans wilden alleen het beste van het beste. Een slaapzak van Erdmann Schmidt, type Kilamanjaro, tolerantiegrens ligt bij minus 50 graden, dan ligt ie eigenlijk pas lekker. Het was echter Frankrijk in de zomer, plus 25 graden, dat werd klef, erg klef, ook tussen de billetjes. Geen sterrenvet nodig deze keer..... Geen foto's van, erg genant.
Maar lekker fris naar bed elke avond. Tandjes poetsen, van alles wassen, even harsen, je kent het wel.
Dure hars had ie niet bij, duck tape uiteraard wel.
De naar voren oprukkende haarlijn zal gestopt worden, anders heb ik straks net zo'n bos als Oomens. Dan maar pijn lijden.

Routeplanning
Na enig dagelijks ongestructureerd overleg over een stuk asfalt (hoogwaardig, sorry Maurits, type DAB verkeersklasse 2, zwart) komt er toch elke keer weer een sappige route uitgerold. Slechts 1 eis leefde bij allen: rechte stukken eruit laten.
Ben benieuwd, zagen jullie het op de foto ? Hoezo wat ? 
KLIK HIER en zie het zelf.....

Eten en drinken
Italiaanse pizza's en barbequeen, daar kwam het
ETEN eigenlijk op neer.
JAAAH, daar zijn ze, de Vreet en Bier foto's -->               

Heb je echter een prachtige BBQ mogen gebruiken die andere gasten je met een gul gebaar te leen hebben gegeven. 'Maak je wel het rooster schoon daarna ?'. Ja tuurlijk man, geen probleem.
Het happy gevoel ging snel over en sloeg om in bijna niet te harden irritatie en sjaggerijn bij keukenprinses Hšnsel toen de aanslag nog hardnekkiger bleek dan de zuigerveren in zijn Yamaha.
Na deze zware schoonmaakstrijd bracht hij door een welwillende campeerster uitgeleende sponsje terug naar de eigenaresse. Ook zij geirriteerd: 'hij is wel een beetje vuiler geworden he ?' . Een volledig opgefokte, met bloed doorlopen ogen Hans werd door de anderen in een dwangbuis afgevoerd en richting bier gesleept, waar hij moest drinken tot hij gekalmeerd was en weer veilig onder de mensen toegelaten kon worden.

Ze zouden een camping aan gaan doen die 'alles had'. Da's lekker dacht Maurits, die wel wat rust en comfort kon gebruiken. Er stond hem een ontnuchtering te wachten daar in Duitsland. Het was niet helemaal wat ie in gedachten had.
In de paar regenachtige avonden was deze overdekte kampeertafel een erg dankbaar elementair onderkomen, da's absoluut waar. De overnachting was ook niet duur, okee, en de best lekkere douche moest in een noodgebouw genoten worden. Maar waar is nou het restaurant met topless serveersters die je Schnitzel met Hefe Weisse komen brengen ?  En het ontbijtbuffet ? 
NEE, buiten aan een tafel die eerst een intense schrobbeurt nodig had, en die toen inderdaad van hout bleek te zijn. Best lekkerook wel, en nog gepast dronken geworden ook na een aantal flessen wijn en een 5-liter vaatje Bitburger Sap dat uitgesmeerd werd over de vermoeide cellen van deze mannen.

SAPPEN, da's bij mannen altijd een ander verhaal. Koud, da's het lekkerste. Maar ja, wat doe je dan als je geliefde nieuwe BMW bij 26 graden in de avondzon je alleen kan verwennen met een handvatverwarming. Dumpen die bak, en schaf een nuttig hulpmiddel aan.
Dat werd onze trouwe vriend de heer Emmer, Fred voor intimi , hij zorgde al die dagen voor koele dranken en hield overdag bij 150km /uur ons brood koel (oh nee, bij elkaar). Waarde 1 Euro 16, genot rond de 41 Euro. Goeie investering geweest.

Koffie of thee ?  ---> that's the question.....
Een onschuldige fout van zijn collega-rijders ontaardt in een brute slachtpartij. Joost over de emmer (neenee, een andere...), die avond genoeg mensenvlees voor de BBQ . Onbegrip heerste, de koffiedrinkers keken argeloos naar dit evenement. Hoe krijg ik Joost over de zeik ? Dit is zo moeilijk niet: giet wat koffie in zijn neutraal ruikende thee-mok en deze zal nooit meer hetzelfde zijn, gemerkt voor het leven. Ach Jeezus Joost, hij was toch maar voor homo-water..... (zoals bij zijn geliefde thee noemt).

Koeienpad
Nee Rob, breng ons naar het goeie pad, niet het koeienpad. Een kilometer of 5 stuurde iedereen lekker die 17e augustus, toen betrokken de gezichten.....
Deze motoren zijn toch geen off-the-roads ? Het padje ging van breedte 300cm naar 270, naar 250, naar 110 en toen hield ook nog het asfalt op. 'Had me dan ingehaald', zei Arno nog tegen Maurits, 'als je al in de gaten had dat het doodliep'. Maar ja probeer maar een Z-750 in te halen op een fireblade!  Daggingnie.
Toen tijd voor overpeinzing op een boomstam. Lekker bakkie koffie in Joost zijn mok, broodje erbij, sigaartje, even nadenken.
En nou ?  Omdraaien dan maar leek ze. Andere heuvel gaan zoeken.
Overigens: de laatste homp asfalt die ze tegenkwamen hebben ze meegnomen voor me. Hoe attent !
---> kei-goed man:    


Bonk lomp zwaar ijzer
Het begon met 'BOINK' tussen de oostenrijkse heuveltjes. Rob hoorde op de camping een doffe saaie buts en ging buiten kijken in de regen. Daar lag een gigantische Yamaha FJR1300kg.... door de blubber gezakt, 61mm naast de linker boxer-cylinder van Joost' nieuwe Bmw. Sjeezus dacht Herr Robert, waar heb ik die advertentie van die zijwieltjes gelaten? Hij ondernam een poging brutus op te tillen. Twee millisecondes duurde de poging, dat werd niks. Hellup jongens, Arno uit het warme vlees van Maurits gerukt. Daar zat ie nog steeds in namelijk. Dat krijg je met zo'n slaapzak die tot minus 50 kan. Ook zijn bijstand was niet voldoende, Maurits moest eraan te pas komen om het kolos uit het slijk te trekken. 
En Joost, en Hans dan ? Tja, dan ben je heel de week met elkaar op pad en dan gebeurt er eindelijk wat, dan zitten ze op de wc. Ja, Joost. Met Hans...?! Jaja. Hmm.

Bandenleed (in Italie - Aosta)
Battlax BT012/014/010 en een uhhh Pilot sport van Michelin: maakt allemaal niks uit, een week met deze mannen, en het is gewoon OP. Glad. Weg. Er moest wat gebeuren.
        3600 fun-kilometers en voor 720 Euri's banden verder.....
Bij de bandenzaak hadden ze 2 soorten banden, alleen Michelin Pilot sport, maar 2 nieuwe versies en 1 iets oudere. Een normaal mens neemt het nieuwste type, maar die vond Arno niet mooi genoeg. Dus werd het een oude (diep uit een hoge rommelzolder) band met een mooi gotisch profiel. Hij was meteen verliefd, paste als enige goed bij het op zijn lichaam ge-etste tekens.
Even (laten) sleutelen     en terug naar de camping .
Maurits kwam na de vakantie bij zijn motordealer. 'ik heb iets moois voor jou joh', zei de dealer. De nieuwe Battlax BT014 is uit, echt iets voor jou. Ik weet het zei Maurits, ik heb er net afgelopen week een versleten. Hij kreeg bijna op zijn flikker. 'Hoe kan dat nou man, in een week ?'. Tja, we hebben krap 4000 km niet zachtjes gereden in de bochten, sorry..... Hij droop af
 

Sneeuw
Zit water in. Koud water. Wit. Smelt in de zomer. Of toch niet.. Diep genoeg om er in te zakken, kijk maar eens -->
Detail: vage houding van Jozef --->  ,zat duidelijk iets dwars. 

Denk het ook, met zo'n aambei, met je kijken man.....


X-files - unsolved stories....
Onderstaande beelden moeten de heren nog even in het verhaal plaatsen, ikke niet weten.....
laat weten jongens !  ----> roland@motorzooi.nl voor antwoord.

 03  08  13  15

 16  17  20   21    24

 25    27    29     53


Met 3600 km achter de kiezen kwam Brabant na een week weer in zicht. Geld op, spullen versleten, haargroei zwaar ontregeld. Wel gelachen.
                                                                            
EINDE

de heren groeten u,
19-10-2004

 
 

 

Wat is er nou ? Jaloers ? Laat weten in het !!!