uit de groep motortochten brengen wij u:
MOTORWEEK  2007

Schotland

9 tm 17 juni
Rob & Hans --> zonder Joost ! (heerlijk)


-->

Hans en Rob berichten:

Jippie!!!! Na lang zwoegen en veel te veel gewerkt te hebben dit jaar gingen we op vakantie met z'n driejuh naar Schotland..... Ware het niet dat Joost  en Miralda op het laatste moment nog een huis gekocht hebben en dat Joost zijn dagen nodig heeft om te verbouwen. GAAP...

Vrouw zoentje , Kindjes daaag en op motor naar de ferry IJmuiden-Newcastle. Gemakkelijk, want je rijdt een uurje en stapt op de boot, eten, drinken, alles voorhanden en gaanmetdiebanaan. 'Sochtends uitslapen en na een goed ontbijt LINKS RIJDEND van de ferry ( de eerste rotonde is het leukst.) Eerst meteen om er goed in te komen van Rob een rondleiding gekregen door het centrum van Newcastle, daarna meteen op naar Hadrians Wall. Na de vakantie thuis eerst moeten Google'en om er achter te komen wat dat was en als jullie dat willen weten moet je dat ook maar doen. Vervolgens tussen de typisch Engelse muurtjes door raggend naar de eerste camping vlak onder Edinburgh toe gescheurd. Helaas... geen foto's want we hadden het beiden te druk met sturen.

 

Wat typisch Cumberlandse bruggetjes en voordat je het weet zit je in Scotland.
Eenmaal in Scotland bleek dat de benzinepomp niet alleen op de beuldag 1e paasdag (haha)  in Belgie erg schaars zijn. En met een benzinezuipend geel monster heb je dan toch een uitdaging.


Tussendoor nog even een bezoekje aan St Andrews Cathedral (of wat ervan overwas dan).

 

Dus toch maar braafjes achter een  paar Schotten aangereden naar de dichtstbijzijnde pomp.   Vervolgens Devils Elbow naar Braemar in een minimale tijd afgelegd en naar onze tweede camping in Balatar gecrosd. Hier hadden we een geheel veld voor onszelf alleen, nou ja op een paar vogels die de tent onderscheten na dan. DE binnentent welteverstaan.l

 Lekker hier de tent een dag laten staan en een dag rondje naar Aberdeen en bovenlangs de kust naar Inverness gereden. Helaas minder weer getroffen maar wat wil je, we zitten in Schotland. Een hoop oude zooi gezien ( monumenten?) Sjeezis, wat heeft dit land een historie bewaard.

Na lekker rondje sturen weer terug naar Ballater gescheurd.  lekker weer in het zelfde restaurantje gaan eten SUPER kip gevuld met haggis en voor Rob een geroosterd schaap...ofzo

Een aanrader

 www.rowantree-restaurant-ballater.co.uk
 

Hierna nog lekker bij de pub aan de overkant nog een uurtje wezen whisky-en en braaf in het bedje gedoken.
 
      
 
     Volgende ochtend lekker inpakken in de regen en vol goede moed op pad rondje naar Inverness, Om Loch Ness heen(Even uitkijken voor het monster natuurlijk)

 

 

 

en daarna doorsteken naar Ullapool.

Zie hier boven Rob op atletische wijze een regenpak aantrekken... Weliswaar niet voor de regen maar wel tegen de kou. Iets wat we wel vaker hebben moeten doen deze vakantie.

Voordat we bij Ullapool aankwamen hebben we nog de enigste twee haarspeldbochten van de vakantie


genomen en zijn na een lange rit op een prachtige camping aan zee aangekomen waar de zon pas onderging om half twaalf, SCHITTEREND.

Volgende dag rondje langs de kop van Schotland rijden, John O'Groats,de vuurtoren van Duncansby Head en vele mijlen (ja Hans mijlen op de kaart zien er hetzelfde uit als kilometers maar in werkelijkheid scheelt dit toch nogal!!!) om weer terug te komen in Ullapool. In een woord SCHITTEREND, grootste wijdheid, vlaktes, schapen en geen benzinepompen, GEWELDIG het eind van de wereld.
 

     Natuurlijk is ook hier klik=groot Vind de Schot.

           .

Lekker helemaal langs de noordkust naar de Atlantische kant gereden, Linksbovenin dus en daarvandaan weer terug naar Ullapool over een eenbaans weggetje met inhaalplaatsen?

Ook hier een redelijk uniek en typisch Schots verschijnsel geconstateerd en dat was de telefooncel die in het midden van nergens staat....... of was het ergens.. wat ons doet denken aan het volgende plaatje.

KEN JE HEM NOG???                     tv. serie Dr. Who 1963-1996.

Terug op vakantie het rondje afgemaakt naar Ullapool met fantastisch uitzicht op de camping.

Hier aangekomen weer naar de door ons tot favoriete kroeg uitgeroepen pub gegaan, daar een geweldige DOOS fish 'n chips naar binnen gewerkt.

fantastisch hoe ze een goeie vis zo kunnen verkloten met paneermeel, olie, zouten een frietpan. LEKKER HOOR!!!

    

Jammer maar helaas zitten er dan de volgende ochtend alweer 5 rijdagen op en wordt het dan toch tijd je tentje af te breken en voluit de terugreis te aanvaarden, want anders kunnen we niet meer over THE ISLE OF SKYE rijden. Dit hebben we dan ook maar niet meer gedaan, Wel hebben we een erg prettige rit gemaakt langs de kust, even over de brug naar skye, op de rotonde omgedraaid weer terug naar het vasteland en daarvandaan verder bruggetjes en pontje tot bijna aan Glasgow. Dan heb je daar een leuke plaats uitgezocht om te gaan kamperen, rijd je de juiste afrit voorbij, gaat het regenen, ga je van de weg af en kan je niet meer omdraaien. DRAMA.. Binnendoor na een half uur de camping gevonden, accepteren ze geen motorrijders... Dus maar verder teruggereden.. Jeugdherberg in de regen zat helemaal vol, dus weer verder en Hans was niet meer te genieten en bleef met 60 km pu achter een vrachtwagen hangen. Toch nog een klein stukje doorgecrosst naar een camping en na een paar biertjes in een pub was al het leed snel vergeten en hebben we er alsnog een gezellige avond van gemaakt.

S'ochtends vroeg op wat stekende vliegjes (midgets, nee geen dwergen maar vliegjes)  ontweken en ontbeten bij de Mac. Door wat Schotse drizzel heen gereden richting Newcastle. Aangekomen in Newcastle nog even door de stad gestruind in inmiddels weer prima weer en toen naar de boot voor de onvermijdelijke terugtocht.

Op de boot contact gemaakt met een of andere afstamming van een originele Harley club en vervolgens met die lui tot sluitingstijd in de bar gehangen. Na iets minder slaap s'ochtends de motor gestart in het scheepsruim, samen met 200 andere motoren, en vervolgens naar ons huisje toegereden. Lekker knuffelen met de vrouwtjes en kindertjes en natuurlijk weer plannen maken voor volgend jaar!!!

Statistieken: 3270 km gereden in 7 dagen met een verbruik van plusminus 340 ltr benzine, nou ja voor de Yamaha dan. 

 

Nog wat her en der beelden uit deze week, de fles single malt whisky die Hans deze verslagavond meegebracht had was inmiddels leeg. Zo ook de moed om de laatste loodjes van dit verhaal fatsoenlijk voor jullie af te maken. Doe het er maar mee, moeten ze gedacht hebben....
       

 


 
 

Deze pagina werd gecreŽrd op 17-8-2007 door meneer Hans en meneer Rob