Motorzooi
onderdeel:
Beetje sporten
Op z'n tijd goed zweten, da's lekker. Een paar van m'n vrienden leven zich uit op skeelers. We prefereren de term rolschaatsen om de luchtigheid van onze bezigheid op dit gebied te benadrukken. Toegegeven, het klinkt dan een beetje de kant van korfbal op, maar de liefde om ons uit te leven op gummi wielen van een millimeter of 80 in plaats van 18inch of zo zit toch wel diep.


 11-1-2009 --> Schaatsen tussen de molens

Kom eens skeeleren bij -->  Skeeler Tourclub Breda - relaxted skeeleren op verkeersvrije 1500 meter baan in Breda

Skeelermarathon Rotterdam 10-9-2006
Fietsbeklimming Alpe d'Huez 8-9-2005
 Impressie m
arathon R'dam 12-9-2004.
Marathon R'dam 2002 - Elfstedentocht 2000 - clubavonden

(meeste foto's --> KLIK=groot)-->
Schaatsen tussen de molens bij Kinderdijk - 11-1-2009
Net zoals half Nederland in deze mooie vorstperiode de schaatsen uit de kast gehaald en wat vrienden opgetrommeld om richting Kinderdijk te rijden, een dorpje naast Alblasserdam, want het was misschien wel een van de laatste gelegenheden dit jaar om op grote stukken natuurijs jezelf uit te kunnen leven. Dit is een van de plaatsen in de beroemde schaatsmolentocht die de dag ervoor voor het eerst sinds jaren weer werd gereden.
Mijn conditie is deprimerend en het schaatsvaardigheids-bewijs is al jaren verlopen, dus die toertocht was geen optie. Okee, dat we die dag pas om 12:30uur uit bed kwamen vanwege een heerlijk feest van vrienden de avond ervoor, deed de ambitie ook geen goed.
Maar een dag later lekker een beetje gaan prullen daarginds. Lekker in de frisse wind door de polders, tussen de mooie molens door. Ja, dit moet je gedaan hebben, en wij waren er:

v.l.n.r: 
Krista - Roland - Willie - Ruud  

Kijk voor wat actie-shots van matige schaatsers en een paar mooie molentjes naar het
fotoboekje HIER
Rotterdam on wheels 2006 - Marathon 42km (nog steeds)
Dit jaar hadden we weer enigszins getraind om de 42 kilometers van Rotterdam een beetje lekker door te komen. Nooit optimaal, maar da's ons lot nou eenmaal.


Team 2006 bestond dit jaar uit --->
Jacqueline-Ellen-Guillaume-Mark-Roland

Jaja, twee meiden meegesleurd. Gedurende het jaar allerlei glamoureuze en glorieuze verhalen aan de beide dames voorgespiegeld en hen daadwerkelijk nog tot deelname weten te bewegen ook. Goed he !
Hun aanhoudende lichte twijfeling verdween al snel toen de indrukwekkende meute in het startvak eigenlijk best wel gezellig en ontspannen bleek. Het heerlijke zonnetje deed de rest.

        
Het rag-gevoel was er eigenlijk best wel, maar tijdgebrek, omleidingen, files en andere overmacht deden ons traditiegetrouw weer achter in het startvak belanden. Heel veel mensen inhalen dus en de aansluiting met de juiste groepjes missen. Laten we dus maar niet over tijden praten.....


 

         Deze heel grappige dame had blijkbaar gewonnen en bij een finish-ceremonie en wonderschoon boeket gekregen. Helemaal aan ons voorbijgegaan. Wij waren op dat moment nog met onze eigen doodstrijd bezig. Na 1 uur 35 beulen waren wij drie jongens gelijk klaar en konden op het gemakkie wachten op ' de rest'. Medebeul Mark is kort na de finish huiswaarts gekeerd om aan BBQ-verplichtingen of zoiets te kunnen voldoen.

Toen onze twee heel grappige dames (' de rest' ) een half uurtje later ook finishten waren we wel in de gelegenheid om het bewust mee te maken en in hun vreugde te delen.
Veel kracht hebben de meiden geput uit de meegebrachte enthousiaste fans.

Met spandoek en luidruchtige aanmoedigingen  werden ze tot het uiterste gepusht. Goed gebeuld die middag.

       
Een biertje en een shoarmaatje als was dan ook het allerminste wat we onszelf als beloning mochten geven.


En de fans juichten tot diep in de avond. Mooie dag man....                        -->

Rotterdam on wheels 2004 - Marathon 42km
Een verslag van een sportmiddag bij windkracht 7

 
      
Zondag 12-9-2004 was het eindelijk weer eens zo ver. Na een ruime tijd soms behoorlijk trainen (niet bij allemaal..) zijn we met drie beulen de lichamen gaan slopen in Rotterdam. Bert-Jan, Jeroen en ikke. Guillaume moest afhaken als rijder vanwege een met snot afgeladen fok en voorhoofd.
Vorig jaar moest ik verstek laten gaan wegens verbouwperikelen, maar nu was alles in Ordnung.
Spieren, pezen, startnummer binnen, chip voor tijdmeting binnen,
nieuwe set wielen aangeschaft --> 
  dus daar lag het niet aan.
Die ochtend de tijdchip gemonteerd
en startnummer op het Keukenhaven-shirt gespeld, verdere zooi ingepakt en Bertus gaan ophalen. Bij hem thuis telefonisch Gnoom weten over te halen om als kijker mee te gaan. Kamera mee natuurlijk. Dit resulteerde weer in een goedlachse sportieve middag met een overdaad aan foto's.
Op tijd naar Rotterdam vertrokken om nog het abseilen van Jeroen's meisje Janneke en d'r zus Heleen vanaf de Euromast (Sjeezus...) te gaan aanschouwen. Toen we bij aankomst een abseiltouw van tientallen meters lang horizontaal in de wind zagen hangen, wisten we eigenlijk al genoeg. Dat gaat niet door, levensgevaarlijk man.
Ze zaten dan ook gemütlich boven in het restaurant aan de koffie en appelgebak. Stiekum hadden ze zelf ook een opgelucht gevoel.
Buiten op die mast deed niet alleen de walchelijke hoogte ons naar adem happen, ook de windkracht die middag van pakweg 7 of 8 of zo ---> . Een mooi uitzicht had je wel onder andere in de richting van het skeeler gebied van over een paar uurtjes. .

Op naar het startgebied
Ondanks de ruime tijd hebben we ons uiteindelijk toch moeten haasten. Omkleden, even plasje nog (nog geen Port-o-let te vinden, next year?) We waren traditiegetrouw te laat aan de start, veel mensen voor ons, hoop wazige mensen ook achter ons. 4 rondes van 10km en een beetje lagen te wachten.
                                   

Het verlossende START-schot
Een heerlijke massa gemotiveerde sporters, werd om stipt 16:30uur na enig wachten losgelaten op het vragende asfalt. De computerklokken werden gestart, de chips passeren massaal de sensor-matten en veroorzaken een uitermate hevige piep-waterval die uit de speakers van de PC's glijdt. Aan de computers de onbegrijpelijke taak om tijden van meer dan 1000 rijders uit elkaar te houden en te registreren.
  
Wat actiefoto's, gnomen door Gnoom die op diverse plekken aan de kant stond en lekkere plaatjes voor u
vastgelegd heeft.
Bert-Jan's zweet -->    

Jeroen's zweet --->  

Herr Oomens' zweet --->  

Met een enorme motivatie maar met een steeds meer falend lijf, wring je dan de laatste honderden meters uit je poten om nog even wat seconden van de tijd af te snoepen, je voelt de kuitkramp om de hoek kijken. Als je net te ver gaat, sta je stil, en is alles voor niets geweest, dat weet je. Net tegen die grens aanwerken op het eind, da's lekker, geweldig lekker. Een zware eindspurt volgt.

Finish Roland na de zware eindspurt niet vastgelegd, tijd wel (25) --->

Finish Bert-Jan --> Met zijn eindtijd (startnr 60)--->

Finish Jeroen --> met zijn eindtijd (startnr958) -->
Jeroen bikkelde overigens op skates, niet op 5-wielige skeelers. Moedig.

Het verlossende sissen eener bierblik
Lekkerder bijna nog dan dit afzien was het door 'de crew' (Guillaume en z'n twee barmeisjes) meegnomen Favorit Pivo uit Croatië dat onmiddelijk na de start door de ons omringende kooi werd aangereikt. Ooooh yes, da's lekker !!

                  .

In het 'after-finish' gebied nog even blijven hangen, beetje atmosfeer proeven, beetje mooie vrouwen kijken (zullie dan he, ik nie ! Eeej ! ) beetje geouwehoerd met o.a. bekende gezichten van onze club, en de stijfheid in de ledematen voelen groeien.

        

Uiteraard een schönes shirt mogen ontvangen --> en daarna omkleden en
na een traditionele foto --> was het time to go.
De nood naar weggereden koolhydraten werd weggewerkt bij 'Der Mac'. Twee Fish burgers, een hamburger en een beetje sla  , da's gnoeg om een mens weer happy te maken.

Belofte
2005 ? ----> 1 uur 29 ga ik doen, absoluut. Niet gehaald ? ----> avond bier in mijn atelier, ik betaal.
(dit aanbod geldt alleen voor mede-rijders, introducees dienen zelf bier mee te nemen..)

Info 2004
Streeftijd: 1 uur 29  ( 1 minuut sneller dan mijn oude record )
Gehaald:   1 uur 35 nogwa netto tijd. (oeoeoeoeoeoeoe, irritante wind en trage start)
Positie:     186, gemeten naar bruto tijd (startschot tot finish)
                  Tijd vanaf startschot totdat je over de matten rijdt is het verschil tussen bruto en netto.
Snelste persoon dit jaar : 1 uur 15  (die waren overigens ook 3 minuten 'trager' dan in 2003, en 20 jaar jonger)
Allerlei info, uitslagen, foto's ---> www.rotterdamonwheels.nl
 

 *** jongens bedankt, het was weer een heerlijke ervaring ***
 

Eenen enormbaren dank aan Guillaume voor de vele actiefoto's die ik van zijn site geplukt heb.
Bezoek Gnoom's page maar eens -----> KLIK HIER.

en

Met dank aan Bert-Jan's


voor de shirt-sponsoring.
(KLIK op foto voor bezoek aan hun site)
 
-->
 

Rotterdam on wheels 2002 - Marathon 42km
Wat beelden van een heerlijke strijd in 2002 waarbij een groepsfoto in een dubbele Dixi (toenmalige liefde) de dag perfect afsloot. Goed gereden, alles stijf (alles ...je wilt niet weten wat daar allemaal rondrijdt !) en happy weer naar huis.
 
Keurig netjes op positie 211 geeindigd met 1:30:22  
-->


Elfstedentocht in Friesland in 2000

      
( gele helm für Herr Oomens)
Het is een liefde die alweer enige jaren in mijn en vriendjes Ron en Bert-Jan's bloed zit, maar door vele andere bezigheden (motor-geweld, loopgeweld, fitnessgeweld, verhuisgeweld, gezelligheidsgeweld) niet meer tot uiting komt in vele toertochten. Zoals daar in 2000 de sappige tweedaagse Elfstedentocht was van 230km. Behoorlijk aanpoten, maar zeker goed te doen voor getrainde lijven. Lekker geslapen, bescheiden gebierd en van voorzitter Sipkema (toch ?) een aangepast Elfstedenkruisje gekregen.
De mooie toerfoto's van dat superweekend haal ik weer eens bovenwater voor jullie. SOON.

 
-->


Trainingsavonden
Wekelijks onderhouden we ons lijf een beetje tijdens een trainingsavond op de wielerbaan in Breda, en als er een groot evenement (schaars) aankomt trainen we tussendoor wat bij.
De apres-skeeler is die avond ook belangrijk. Ouwehoeren en bier dus, precies.
Onze STB (Skeeler Toerclub Breda) is uiteindelijk opgezet om gezamelijk te toeren 'in het land' en hiervoor te trainen op deze avonden. Het uithoudingsvermogen en gezelligheid staan bovenaan het lijstje van de club en voor wedstrijdrijden moet je eigenlijk bij een andere club zijn. Gewoon een beetje vrijheid in je doen en laten, da's lekker. 

KLIK HIER voor de homepage van ons cluppie.
 


-->
-->

Laatste onderhouds-sessie aan deze deel-pagina was op: 22.03.2009