Welkom in het
Port-o-Let  
huis
       een nieuwkomer in een drukke wc-wereld.....     
( maar van goeie ouders )


We proberen hier het prille leven van een ambitieus mobiel huurbaar toiletje te volgen dat zich in een harde wereld staande moet zien te houden. Zijn moeder heeft grote plannen met hem en zij heeft bij ons al wat krediet opgebouwd met een eerder project, dus onze steun is er.

LEES MEE
|
|
V

Voorgeschiedenis  - receptie met eerste plaatsing - onrust bij de concurrentie


-->


DE ROOTS

Begin 2004 zijn onder rumoerige omstandigheden een paar door ons bewonderde creatieve speelse commerciele breinen bij hun vorige wc-werkgever weg 'gegaan'. Ik kan even niet op de naam van dat bedrijf komen waar ze jarenlang met grote energie en plezier een statusprodukt hadden opgebouwd dat Nederland veroverde en vele fans heeft. Okee, ik was er een van en je kunt jarenlange gevoelens en liefde niet in een keer uit je geheugen schrappen. Wil ik ook niet. Maar de (succesvolle) happy losse aanpak van deze mensen werd door een nieuw opperhoofd niet gewaardeerd und Ordnung sollte herschen.
Geen dank voor al die inspanningen, huissie huissie toe was hun gedachte.

TREUREN ?: denk het niet.
Geen tijd voor man. Je moet inderdaad niet bij de pakken neer gaan zitten  ( spreekwoordelijk dan hŤ).
Levensgenieter
Jan zit nu waarschijnlijk ergens in de Amazone kokosnoten te eten of te fotograferen en gruwelijk happy te wezen. Stuurt misschien nog wel eens een kaartje. Of niet.
Energieke
Heidi is met haar overvolle ideeen-hoofd en licht work-a-holische instelling ergens aan gaan bellen met de vraag of ze daar kon beginnen. Ja's goed, kommar. Drie minuten werkeloos geweest, was een zware tijd voor d'r.

VERDER DENKEN
De nieuwe werkgever ziet blijkbaar wel brood in alle plannen en ideeen, de ruimte en medewerking wordt gegeven want:
--->  na een korte zwangerschap wordt de eerste Port-o-Let geboren !
Het gezellige blauw/groen dat ik van jaren terug nog ken, toen ik lang in een gelijkgekleurde Renault 12 rondscheurde. Kreeg er meteen een warm gevoel van.

                                     

FANS WARMHOUDEN
Kort na dat memorabele moment ontving ik een eervol mailtje waarin Bert-Jan en ik (=serieuze aanhang)  de hele voorgeschiedenis mochten vernemen, maar waarin tevens een prachtig kado aangeboden werd door Fršulein Heidi ---> daar is ze, met bril.

Hun eerste geproduceerde cabine mocht niet ongemerkt met de massa mee meteen 'het land in'. NEEN. Dat gingen ze anders doen. Als dank voor eerdere OOM's page inspanningen en 'just for fun' mochten wij EEN HELE WEEK lang deze eerste Port-o-Let gebruiken. Yeahhh !!!
Wat is dan je eerste gedachte? Nou?  Mensen bellen en bier halen natuurlijk !
Wat zielen opgetrommeld die er wel het nut van inzagen, Heidi had wat drank en goedgemutste collega's meegenomen. En slecht weer trouwens, bedankt.

-->
Alles tezamen goed voor een gezellig onzinnige
RECEPTIE
op 18-4-2004

Na enig zoekwerk rondom de opengesloopte Tilburgseweg  werd in Breda schuur ( Atelier, sorry) 72  gevonden door de chauffeur (naam kwijt, oops..) en werd een prachtig schoon blinkend eerste exemplaar van de cabine en daarbij een Kros-pis-kolom voor die middag op landgoed Oomens geplaatst.  Met een dikke bobbel in de broek en een traan in de ogen aanschouwden we deze mooie gebeurtenis. Ik was zo trots, en mijn meisje Wilma begreep er niks van. Ja raar, inderdaad...
 

EERSTE PLAATSING

                

Het maagdelijke exemplaar, met de specifieke plastic-geur die nog een tijdje na persing blijft hangen, en zonder kenmerkende logo-sticker die toen nog niet voorradig was. Zo clean, zo onbedorven.

De eerstgeborene werd met speciaal gebottelde champagne gedoopt ---->

      Bert-Jan en Roland, de gelukkige ontvangers van het happy kado !!
Alle overige aanwezige interesse-genoten werden ook niet vergeten, zij kregen een aangenaam promotie T-shirt. Zuinig op zijn jongens, da's er een uit de 'the beginning'.

                                                           


BOUWPAKKET
Na enig kletsen, bieren en lachen mochten we zelf eens aan den lijve ondervinden wat voor eenen meerwaarde zo'n huisje krijgt als je het zelf moet monteren. Het slecht weer buiten maakte helaas een montage-wedstrijd tussen twee teams onmogelijk dus werd 1 exemplaar binnenshuis opgetrokken onder begeleiding van ervaren mensen.

           

  Ed, hee, kijk me 's aan, nee, gewoon blijven ouwehoeren, niet even helpen....

Na een halfuur prullen en aanknijpen van klinknagels was de Port-o-Let nagenoeg klaar.
Een onderdeel hielden we over, maar na diverse montagepogingen en moeilijk kijken kwamen we tot de conclusie dat dit van een ander model geweest moest zijn.
Een uit de oertijd dan wel.
 
 
RECORD-POGING
Uiteraard zou ik bijna zeggen, hebben we net als bij een exemplaar van een ander merk, mannen, vrouwen en kinderen opgetrommeld om de inhoud van dit huis te bepalen. Hij zat stampvol, absoluut, maar ik schaam me diep, ik weet niet meer hoeveel mensen we erin hebben gepropt.
12 personen hebben we kunnen herbergen meen ik, opeengepakt als bootvluchtelingen.
Kan iemand met een beter geheugen me helpen. Laat even weten ---> roland@motorzooi.nl

                          
       

 Hee jij, kom 's hier, jij kunt er nog net bij, en uhh, breng meteen bier mee.


Ja, echt afgeladen vol, snel een foto, en weer zuurstof happen.       


DE GIFT-SHOP
Heidi vertelde dat ze diezelfde ochtend om 06:00 al opstond omdat er nog wat etiketten voor de bier- en wijnflessen afgemaakt moesten worden, ze had er al heel wat tijd inzitten. Een zooi T-shirts hadden ze meegebracht, kratten Port-o-Let bier en wijn, mokken, bierviltjes en ze gunde ons ook een 'blik op het toilet' . Geweldig. De full-size cabin-stickers zijn pas half augustus in mijn bezit gekomen. Nee nee, niet ergens afgetrokken, gewoon gevraagd en toegestuurd gekregen. Tssss.

         
<--------- mooi !!

En zo werd een volstrekt onzinnige zondag-middag afgesloten. De eerstgeboren Port-o-Let bleef twee weken achter mijn schuur staan, Tie-ripje om hem op slot te houden en misbruik te voorkomen.
Vele buurtbewoners vroegen zich af of we nou weer zwaar aan het verbouwen waren. Ik heb het maar niet aan iedereen uitgelegd welk eenen unieken gebeurtenis zich hier had afgespeeld, dat hadden ze nooit begrepen. Wij wel he ? Dit pakken ze ons niet meer af.

Dankwoord
We willen het volledig Port-o-Let team harstikke bedanken voor het geweldige gebaar en de leuke middag met happy kado's. We gaan jullie volgen, spotten, fotograferen, publiceren.
Als de grootste drukte voorbij is zouden we een bezoek aan jullie bedrijf erg tof vinden. (free publicity !)
Roland & Bert-Jan-->
 

ONRUST BIJ DE CONCURRENTIE

Ik heb een vermoeden dat de (achtergelaten) concurrentie van de Port-o-Let actie lucht gekregen heeft, want in een wanhopige lijmpoging, zo zie ik het maar, werd op een ochtend voor ik naar m'n werk ging een van hun exemplaren pal voor m'n deur neergezet en een dag later alweer verschoond.

  Te laat jongens. We hebben jullie genoeg steun gegeven, ik denk dat jullie het nu verder zelf wel redden. Met toch een beetje een rotgevoel in de buik heb ik deze oude liefde licht proberen te negeren. De voordeur is niet open geweest, eerlijk.
Nu is een nieuwkomer het middelpunt van onze aandacht.
Onze liefde, die zal ie moeten verdienen, absoluut, die is niet te koop. Hij krijgt een zware tijd in de overlevingsstrijd, en die strijd volgen, dat zien wij nou net als uitdaging.


** nieuw op de markt ---> Port-o-Let **


-->
-->


Laatste  onderhouds-sessie aan dit Motorzooi onderdeel was op: 25.03.2006