Motorzooi onderdeel:
NUTTELOZE  PROJECTEN
Filmen in bochtjes - Damesmotor - SSV-radio - Afscheid oude radio - Hammy - Bas - Dans doos


-->
-->

PROJECT -->    Actie-filmshots
Om met de recent aangeschafte gebruikte SSV-Video-8 filmkamera lekker onnodige beelden vast te kunnen leggen in komende sappige bochten, landwegen en Franse bergen hebben Ed en ik op twee avonden in maart en april  2002 een aan Hammy gemonteerd statief gecreeerd . Groot succes geworden natuurlijk. Het statief althans......
Een proefrit met Ingrid ( van Foomens ) bracht de natuurlijke vibraties van Hammy keihard aan het licht. Filmen met verantwoord resultaat is zo niet mogelijk. We zoeken verder naar opties.

  En dit WAS 'm --->  
Ja, zonde, zag er werkelijk heel professioneel uit.
FOTO's eerste produktie-sessie ---> 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8
Het was al weer een tijdje geleden dat een project in OOM's Atelier
plaats vond. Hoog tijd dus.
Het bouwsel kan gekenmerkt worden als een lelijk, edoch uitermate degelijk platformpje met een behoorlijk hoge duurzaamheids-coëfficient, en blijkbaar dus ook een onbruikbaarheidsfactor van 8 punt 3. Je kunt er straks tijdens een SSV-weekend een fles bier opzetten, O.K., dat wel.
Het reeds genoten bouwplezier kan ons echter niet meer afgenomen worden. MAAR: wat dan ??
Ideeen ? ----> laat weten. Ik denk zelf dat een draagconstructie om het lichaam het beste zal werken, maar het moet wel uitvoerbaar zijn. Een tanktas bevestiging is uit eerdere pogingen bij andere ex-leden ook niet echt succesvol gebleken. De onrust blijft, de zoektocht blijft, maar ik ga naar bed. Tjuusss...


-->
 

PROJECT -->
    Damesmotorgevoel
Speciaal voor de huisvrouw die vroeger nog wel eens een stukje ging motorrijden, maar vandaag de dag vanwege haar 7 kinderen en saaie man nooit meer de deur uitkomt. Dat moet zo'n beetje de doelgroep zijn die de producent van dit nutteloze project voor ogen had. Hij was een visionnair....
Kijk: Goed he ?


-->

PROJECT -->    nieuwe SSV-radio
            Schatje hè ? 
Middels een aandelen-emissie in het Hemelvaart motorweekend 2001 is getracht kapitaal bijeen te brengen om de nieuw te bouwen club-radio met CD-speler te financieren. Uiteraard was dit een overweldigend succes. De eerste emissie van 30 aandelen van f 12.50 zijn verkocht en een aanvullende uitgave van 4 stuks aan echte liefhebbers werd ook niet geweigerd.
Hieronder een overzicht van de eigenaren en een produktomschrijving van onze nieuwe
SSV MUSIC-BOX

  Bedankt voor de goede ontvangst jongens !!
De aandeelhouders: Ed - Lisette - Bart - Hans - Yvonne - Monique - Jeroen - Angelique - Jørgen B - Annelieke - Bas - Joost - Miralda - Rob - Marianne - Arno - Joep Cox - Adriaan - Jørgen F - Peter - Carolien - Rene Broeken - Maurits - Jeroen - Florenz - Ingrid - Erwin - Bjorn - Judith - Wil - Ferdi - Jan-Willem - Kevin. (oh ja, en ikzelf natuurlijk).

OOM's atelier werd dus aangesproken voor een zinvol (!!) bouwproject. Even wennen.... moet kunnen.... we have the technology to explore strange new worlds, new civilisations and new projects....
Als u als aandeelhouder  het produkt echter niet geheel kunt waarderen, bent u vrij uw aandeel aan een ieder te verhandelen. Let wel: het blijven unieke collectors-items die een ere-plaatsje op het prikbord in de WC ( liefst een Dixi )  verdienen. Ze worden niet bijgemaakt 'omdat ze zo leuk zijn' of zo. Ruilen is huilen.
Produkt-omschrijving
Met de ruim f 400.00 is een berg(je) hout en plaatmaterialen en een Praxis-mand vol overbodige doe-het-zelf spullen aangeschaft die samengesmeed zijn tot een juweel . Uitgerust met een 2x 40 Watt versterker / CD-speler met minidiscingang, antenne,  waterkoeling ( 12mm leiding, koper ), 4 schattige klassieke bolpoten, 2 koelroosters, 2 design handgrepen, 2 bougies, 2 sigarenkokers van 20 cigars each, externe voedingsaansluiting, externe schemerlampaansluiting, een lange snoer, controlelampjes spanning, verlichte olietemperatuurmeter, onverlichte toerenteller, oranje schakelbare bijlicht-lichtjes en een dark English racing green laklaagje maken onze 15.2 kg zware SSV MUSIC-BOX tot een motorclubwaardige vertoning die met gepaste trots de komende jaren meegesjouwd zal worden over de uitgestrekte velden van de Benelux en Duitsland. Zijn maten: HxBxD = 28 x 64 x 26 cm. Hij moet eigenlijk alleen nog een waterdicht voorpaneel van plexiglas krijgen, dat komt waarschijnlijk nooit meer, dus er zal volgend motorweekend wel weer een zak omheen gaan.
Dit is het frontje van de radio zelf ---> foto Het bedongen recht van volledige artistieke vrijheid heb ik dus ook maximaal benut. Op kritieke constructiemomenten ( scrabble !! ) is het timmermansoog van uw boekhouder (ikke dus) onmisbaar gebleken. Het woord 'haaks' betekent vanaf nu echter '86 graden' en niet meer 90, zoals vroeger. 
Aanschouw de basisvorm in de foto-serie 1. Ik waarschuw je tegen enig optimisme, het baldadig uitwerken van onnodige details volgt in foto-serie 2. YEAHH ! 
FOTO-SERIE 1 / DE BASIS: vanaf links - vanaf rechts - in de groene lak
FOTO-SERIE 2 / HET CUSTOMIZEN: waterkoeling aangelegd - techniek details buiten - techniek details ingewanden - hoe groot ? ( vraag Joost ) - grootte 2 - grootte 3 ( ja, in pyama, net om 00:10 uur gemaakt nog ) - CD-vak voor 17 !! CD's - bedrading solderen   
Hij is wel groot he ?, dacht ook ik. Toch gaat ie mee achterop Hammy's rekje de wijde wereld in.
Zoals u zag, is er ruimte voor 17 CD's . Onze radio discrimineert uw eigen dan wel eigen gebrande CD's niet, dus hierbij bent u uitgenodigd uw muzikale voorkeur zelf mee naar het volgende SSV-weekend mee te nemen. Van Mozart tot Corrie Konings, alles kan.
Geen zin om zelf CD's mee te nemen ? ---> dan ook niet zeuren over de (door anderen) meegebrachte muZiek !!   Redelijk toch ?  Minidisc kan ook ---> aparte ingang voorzijde, kabel aanwezig.  


-->

PROJECT -->  afscheid oude radio
Dit had ook anders gekund, dus in principe is onderstaande handelwijze volstrekt nutteloos.
                                      
Op donderdag 15-6-2001 hebben wij in besloten kring afscheid genomen van onze vriend, waar wij jarenlang plezierige avonden en middagen mee hebben gevuld. Op bijna religieuze wijze is hij passend gecremeerd na een barbeque-sessie nabij het HOLOOM-atelier, waar zijn opvolger al klaargestoomd werd voor komende motor-jaren. Licht bitter, dat wel. Wij willen zijn laatste momenten in het stoffelijke leven met u delen.
HET AFSCHEID ----> uitgekleed - lekker warm - treurig afscheid - gaat lekker - binnenbrand - wouw - laaiend enthousiast - ashes to ashes


-->
 
PROJECT -->    Hammy
Heb hem verplaatst naar een eigen deelpagina. Heeft ie verdiend ----> KLIK en ga mee. 


-->

PROJECT -->    'The HOLOOM Bass Building Company' proudly presents haar eerste produkt uit december 2000: In een op alle fronten drukke tijd blijkt dat je niet alles tegelijk kan en dat je prioriteiten moet stellen. Wat doe je?: je besluit dat het de hoogste tijd wordt  een op - de - motor - meeneembaar - contrabasje te bouwen samen met een muziek-minnende vriend. Je huurt wat uitzendkrachten in, regelt bierpauzes die effectief de werktijd overschrijden en je zorgt voor een sigaarrookrijke ruimte om je mensen gelukkig te houden, en stort je vervolgens onder het genot van een bluesmuziekje voor 100% in het produktieproces.
Aanschouw wat beelden uit m'n atelier:
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 .
Het eindprodukt: acoustic bass 'model 1 - 2000'.
Onze bas heeft de eerste reacties van mensen in de omgeving in de trend van 'leuke cello' of 'is dat niet een beetje groot voor een viool' gelukkig niet gehoord. Nou nog leren spelen.
 
Uw bouwers waren: Ed
HOLleman en Roland OOM
ens. Wij willen ook onze uitzendkrachten Wil en Bert-Jan bedanken, alsmede de buurtbewoners, die tot half 2 's nachts bluesgeluiden uit het atelier hebben horen sijpelen.

   Milt Hinton   Thelonious Monk trio


-->

PROJECT -->    Een Dans-doos
Zo'n Dansdoos maken die oma vroeger ook al wilde, maar niet mocht maken van opa.
 A story in ROZE, want het is toch een stille meisjesdroom, zo'n eigen box..... Op vrijdag 4-5-2001 is aan jaren amateuristisch dansen door motorbabe Judith op luidsprekers en kratten en zo een eind gebouwd. In nauwe samenwerking met het 'HOLOOM'-buildingteam heeft een gemotiveerd  gezelschap in OOM's atelier wederom een geweldig eenmalig uniek produkt het licht laten zien. Ook aan de binnenkant. Een samensmelting van de duurste multiplexsoort die Arno voor z'n schatje bij Praxis kon vinden (onbewust) met onhandige ontwerptekening, vage handvaten, roze dakbedekking en een in-box-ige lichtunit van 100 Watt hebben geleid tot
'een uniek van Gils produkt'. De inzetbaarheid zal zich beperken tot lokale schuurfeestjes met veel drank en een rookgordijn en natuurlijk het SSV-feest late dit jaar. U lacht er nu om MAAR: als het dansende lichaam wiebelt en het licht in den doos ontstoken wordt en zich door de custom-made openingen een weg naar buiten en naar boven baant ontstaat een atmosfeer van verdorvenheid waarin de met onzichtbare gitaar uitgeruste blonde motorsnol (nee hoor, het is een poepie...) op dit podium goede vibraties teweeg brengt. Heerlijk.
 
VISUALISATIE: Zagen - boren - schroeven - effe niks - schuren - light-holes - testen - bijschuren door professional - nog eens testen - spuiten - kleedje erover
Bijkomende voordelen van dit TEL-SELL produkt:
- gemakkelijk onder het bed te schuiven (wel even hoog optillen)
- ook als schemerlamp te gebruiken
- ook andere kleuren lampen eenvoudig aan te brengen
- op de motor meeneembaar 


                   
Details:
kozijn achter:    stukje frikandel zichtbaar 
vlnr:                   FOOM, Judith, Arno,  HOLOOM building team (Ed en Roland)
voorgrond:          de gesigneerde Dance box


Dank U nederig voor het aanschouwen dezer wartaal.


-->
-->
Wat is er nou ? Laat weten in het !!!Laatste onderhouds-sessie aan deze deel-pagina was op: 25.03.2006