Motorzooi onderdeel:
NEVENACTIVITEITEN
SSV-ers
6-1-2009 ---> Honda CB400F  1978  opknapbeurt
27-5-2007  Mito restauratie(inmiddels)project
 TL1000 op de testbank
 
Harley Dag Breda 21-8-2005
 ** Badkamer bouwen **  Bierproefwedstrijd Beyerd 2004 **
** in 2003/ begin 2004: ---> Atelier gebouwd **
** Bierproeven 2002 Beyerd ** Thunderace uit de kleren ** Nieuwe liefde **
**
Bierproeven 2001 Beyerd ** Setzer concert 2001 **
*
* Breda Barst 2001 **-->

Item -->
  Opknapbeurt verwaarloosde 30 jaar oude Honda CB400f

Ik ben hier net na Kerst 2008 aan begonnen. Moet een low-budget project worden, gewoon voor de fun.
Lees mee in het aparte verhaal: -->  KLIK HIER
Item -->   Cagiva Mito 125cc weer terug de weg op krijgen !

Jörgen Faes spendeert een hoop tijd en centen in de wederopstanding van een licht Italiaantje. Hij heeft zich een bescheiden 125cc tweetakt racertje aangeschaft (erbij) en is thans druk bezig met een zware opknapbeurt, welke langzaam richting restauratie gaat.
Lees mee in het aparte verhaal: --> KLIK HIER
Item -->   TL-1000 op de testbank
Op 6-5-2006 het moment van de waarheid. Erwin's fiets op de testbank.  Kijk mee op aparte pagina. 
-->
Item -->   Harley Dag Breda 2005
Op 21-8-2005 werd er in Breda weer de jaarlijkse Harley Dag gehouden/gevierd. Samen met duizenden anderen hebben we (jaja, Wilma ging mee) genoten van kapitale fietsen, brede mannen, lieftallige dames, lekkere muziek, vloeiend bier, geurende friet. Heaven.
Wat foto's van dit schattige evenement heb ik in een fotoboekje met weinig aankleding 'geplakt'.
KLIK HIER, dan gaan we eens kijken.
 
-->

Item -->   Badkamer bouwen begin 2005
Eind januari 2005 begonnen aan renovatie van de badkamer. Oud en versleten was ie, nieuw en fris moet ie worden. Ook hier een aparte pagina aan gewijd, gezien al de zweetdruppels die er in gaan.
KLIK en ga mee naar --->
Badzooi.nl


 
 
-->
 
Item -->   Bierproef-wedstrijd 2004

Het evenement in het actieve Cafe de Beyerd in Breda scheelde niks van eerdere jaren, maar de vracht onzin foto's was dusdanig groot dat ik er maar een aparte page van gemaakt heb --->  KLIK HIER voor een bezoek.
Beslist de moeite waard, je zult verwantschap met je eigen bovengemiddelde bier-beleving aantrefffen....
  
-->
 
Item -->   Heerlijk 'Atelier' gebouwd
Vanaf november 2003 tm februari 2004 is een hoop energie en geld ook trouwens gestoken in de realisatie van een heerlijk hobby-hok, sorry Atelier in my own backyard. Een plek voor sleutelwerk, muziek  en feest.
KLIK HIER om een fotoverslag van de bouw te bekijken. 
-->
 

Item -->
  Bierproef-wedstrijd 2002
Het jaarlijks terugkerend ritueel van de bierproefwedstrijd tijdens de Belgische Bierweek in cafe de Beyerd in Breda weer perfect afgesloten op dinsdag ( niet skeeleren dan maar ) 22-10-2002.
Zonder enige voorkennis, volledig te wijten aan beperkte bierconsumptie ( in soorten dan, hoeveelheid ligt het niet aan ) het afgelopen jaar, hebben we ons weer in een panel van ongeschoolden moeten storten na ongevraagde aanmelding door heer Bos. Het was niet zo dat die ontbrekende kennis onze motivatie de grond in boorde, in tegendeel. Ambitie en toewijding bij de identificatie der sappen was ruimschoots aanwezig. Toen we echter unaniem in een van de glazen een jonge Beaujolais meenden te herkennen begonnen we ons zorgen te maken. 
 
( KLIK=groot )
Niks gewonnen. Niks..., wel plezier gehad en goed gelachen. Maar goed, daar gingen we niet voor.
Wel een beetje dronken geworden, dat dan weer wel.

Heeft niets met de bierproefavond te maken, wel gelachen op donderdagavond
met de 'Corner Cats', onzin-rock 'n roll

 

 
-->
 
Item -->   Joost tijdelijk naked bike.
Na twee jaar bekrast en gescheurd rondgereden te hebben, heeft onze Jozef eindelijk harde stappen ondernomen om zijn tweewieler te fatsoeneren. Want zeg nou zelf, het was echt geen gezicht.
Kijk hoe hij bij mij op 26-1-2002 aan kwam waaien nadat hij net van te voren abusievelijk een sappige Wheely gemaakt had. Emotioneel als ie is, klonk het als een wheely van 112 meter en 67 cm, maar het zal wel een metertje of 2 geweest zijn, en 10cm hoog.
Kijk, een kale Thunderace --->  
Nog twee beelden van deze eigenlijk toch zo ook wel leuke fiets ( = mening Joost en gelijk heeft ie )
FOTO 1  -  FOTO 2


 

 
-->
 

Item -->
  Joost heeft liefde erbij
Onverwacht, de omgeving heeft nooit iets gemerkt, hij liet zelf ook niet veel los. Hij is verliefd, dat kan niet anders, anders praat jij niet op zo'n manier over haar lijnen, ronde vormen en tere structuur. O.K., ze mag dan wat ouder zijn, net voor de 2e wereldoorlog om precies te zijn, maar dat telt bij Joost niet. Hij is voornamelijk geinteresserd in haar karakter en haar gedistingeerd voorkomen. 
Het scheelde niet veel, of hij kwam geloofwaardig over. Hij draait zich in een keer weg van de lieve onderstaande JAWA uit 1937 en loopt naar de andere hal van het Autotron, want daar had hij ook een leuk ding gezien, en een stukje verderop nog een. Ja Jezus Joost, wat wil je nou ?
Hij zoekt een leuke pronkmotor voor in de huiskamer die ook nog rijklaar is zodat tochtjes rijden met andere liefhebbers tot de mogelijkheden behoort. Mooi streven toch ?  Vriendin Miralda heeft zowaar met die wens ingestemd, dus de jacht op een leuke oude fiets is geopend. En ik moest mee. Zucht...


De JAWA 175 cc uit 1937 
Nog een paar beelden van schatjes die wij op 13-1-2002 tot favoriete potentiele investeringen zagen: 
Andere kant JAWA - Moto Morini brommer 1963 (?) - Morini 2 - merk vergeten .
Tot een impulsieve aanschaf werd niet overgegaan, de grote beurs van Utrecht gaan we eerst ook nog doorstruinen.  ----> KLIK voor aankondiging of kijk op de pagina met links voor beurs-informatie
We houden je met nadere berichten op de hoogte.-->
 

Item -->   Bierproefwedstrijd 2001
Klik even --> HIER , dan neem ik je mee naar het Bierproeflokaal waar ik op dinsdag 23-10-2001 moest aantreden om deel te nemen aan een serieuze wedstrijd.
-->
 
Item -->   Brian Setzer concert:
In popcentrum 013 in Tilburg op 26-9-2001 een fantastisch optreden van het Brian Setzer Trio mogen meemaken. De oud-leider van de Stray Cats begon zijn vuurwerk in een leren pak, waarbij al snel het jasje verwijderd werd, toen de eerste liter zweet zijn lichaam verlaten had.
Uitverkochte zaal, veel sympatieke goedgehumeurde vetkuiven in het publiek, paar oud-SSVers gezien, enkele ( schaars in de winkels te vinden ) schitterende zwart-witte 50's schoenen, gemotiveerde strakke vrouwtjes als mede-genieters meesjouwend. Enorm goed uitgebalanceerd geluid: hard genoeg, vol romig, diepe bassen met behoud van het 'houten' karakter ervan ( = opmerkelijk, gaat meestal fout ). Het concert was niet zo erg lang, uurtje of twee. Maar in die tijd hebben onze Amerikaanse vrienden een dusdanige hoeveelheid energie de zaal ingeslingerd, dat niemand ervan stond te kijken dat ze moe waren na een aantal toegiften. Een beestachtig trio met een akoestische bas die veelvuldig sneller dan het geluid bespeeld werd, de snaren speels en agressief tegelijk tegen het hout van de hals knallend ( ' slapping ' ...) de ontembare drummer met geweldige timing meeslepend en een op diverse gitaren raggende Brian hebben ons enige Rockebilly orgasmes bezorgd, hoewel niemand dat publiekelijk zal toegeven.
Tussendoor als rustpuntje voor de mannen liet Brian af en toe een formidabele smartlap met heerlijke intonatie van stem en guitar-strings de zaal in glijden, waarna weer gauw een blik energie werd leeggekiept.
VAKMANNEN / GOUD !!!  Als je ooit dit bandje kan zien, koop dan zonder te aarzelen een paar kaartjes, je krijgt er geen spijt van. En je achteraf mij recht in de ogen kan kijken en zeggen dat je er niets aanvond, is dat geen probleem, dan zijn we alleen geen vrienden meer.
-->
 
Item --> :  
Sorry, er was geen echte DIXI aanwezig, maar wel deze door Dixi Nederland op de markt gezette KROS ( tja, zo heet ie nou eenmaal, zie Dixi-page ).
Op
zondagmiddag 1-7-2001 heerlijk relaxed een lange dag door het Valkenbergpark in Breda centrum rondgesjouwd en naar lekker deuntjes geluisterd met een glaasje fris. (.....)
Kep wat vastgelegd: DrieBergen - Gnoom en OOM halen bier  - Gnoom en OOm halen even geen bier - Jonge wildplasser- Bertjan en Gnoom met Mr. Barst


Beetje bezig blijven.... toch ?


Je kunt je (beschaafde) opmerkingen kwijt in het ------>


-->
-->

Laatste onderhouds-sessie aan deze deel-pagina was op: 06.01.2009