Motorzooi onderdeel:

Bijzondere
 Meerwielers
( 3 of meer, zodat ze niet omvallen )
 
Leuke, stoere, groffe, fijne, onhandige, inventieve, goedgelijnde, snelle, langzame, perfect gerestaureerde, perfect verwaarloosde klassieke meerwielers of meerwielers die gewoon aandacht verdienen.


--> 29-10-2006  Bijzondere Jeep Hurricane 4x4 - Kawasaki poepzuiger -
22-11-2005
 
Amerikaanse hartewens in vervulling
  De Tapijtkever - De Guzzi auto --->
-->

Bijzonder -----> De Kawasaki Poepzuiger
Al geruime tijd bewonderd, maar nog steeds geen fatsoenlijke foto kunnen maken van dit geweldige compacte voertuigje dat de overal rondslingerende uitwerpselen van onze 'trouwe viervoeters' opzuigt en afvoert.
Naast het bedrijf waar ik werk staat ie vaak 's morgens te wachten om zijn rondje te maken.
Kawasaki bouwt het werkpaardje de 'Mule' (muilezel) als basis voor zulke werkzaamheden.
Aldus is deze kale mule aangepast en gaat thans door het leven als een soort ge-pimpte golf-kar met een indrukwekkende dikke aluminium cylinder van een centimeter of 110 op het achterdek gebouwd, daaraan gekoppeld een lange flexibele slang met zuigmond. Alles vanuit de cabine te bedienen. 
Plaats voor 1 persoon en een thermoskan koffie, meer is er niet in de bestuurderscabine. 

Hij is af, niks meer aan doen, prachtig !. Ik ga nog achter een mooie foto aan.
Links is zovast een afbeelding uit de streekkrant van Geertruidenberg.

       

Ook andere fabrikanten zijn ermee bezig natuurlijk. Hier rechts een andere versie, aangetroffen op het WWW. Er wordt enorm veel over geluld over poepzuigers op internet, maar een fatsoenlijke foto die je uit bewondering toch zou verwachten is zeeeeer schaars.
 


-->
Bijzonder -----> Onzinnige Jeep Hurricane 4x4Op 10-1-2005 kwam de Amerikaanse firma Jeep met een idioot maar wel leuk showmodel om een goeie beurt te maken op de Detroit autoshow.

Ze plaatsten 2 op zich al veel te ruim bemeten 8 cylinder motoren van 5.7 liter tegenover elkaar in een speciaal ontworpen off the road auto. Zie de bouwtekening hieronder.
Een walgelijke combinatie van 670 pk met een fenomenaal koppel, een variabel aantal te activeren cylinders, en vier sturende wielen was het gevolg !.
Dit opent de mogelijkheid om met pakweg 200km/uur rondjes te draaien om je as. Hopelijk is de hele carrosserie goed uitgebalanceerd....  Ziek, maar wel leuk.
Hieronder nog even een schematische voorstelling van de aandrijving. Voor de zelfbouwers onder u misschien interessant !!

-->

Bijzonder -----> Sappige Amerikaanse droom vervuld
John en Patricia Ackermans (ooit ssv-ers) hebben na jaren kwijlen en sparen hun droom vormgegeven.
KLIK HIER en kijk mee naar het uitgebreidere verhaal met beelden.-->
 

Bijzonder -----> De Tapijt-kever
Ook in Kijkduin aangetroffen: een volledig met kunstgras beplakte Volkswagen Kever. Geen prutswerk, maar alles even strak, netjes en accuraat afgewerkt. Echt een Bjoetie !! Het betere Atelier-werk....

        
(KLIK = groot )-->

Bijzonder -----> De Guzzi auto
Broer Foom vond een prachtige driewieler met Guzzi-blok als krachtbron. Prachtig.


 


-->
-->

Laatste onderhouds-sessie aan deze deel-pagina was op: 21.12.2007 door