Motorzooi onderdeel:
Een afgesloten liefde --> DIXI

De steun gaat thans uit naar collega Port-o-let die net op de markt gekomen is. De overlevingsstrijd gaan we volgen, het bedrijf heeft dezelfde luchtige opvattingen over dit produkt als Dixi, alleen nog niet de gevestigde reputatie. Komt.
---> kijk mee op de Port-o-let site.

Bedrijfsbezoek DIXI Sanitary Services bv

Algemene info en modellen - Recordpoging - Terroristische aanslag - Steun van DIXI-Nederland - liefhebbers - close encounters - look-a-likes - miniDixi  - Kalenders - T-shirts
sigarenbox (home made)
- de P-Marshall in Breda -
-->

De
P-Marshall

Sinds eind 2002 hebben we in Breda een primeur, precies zoals de DIXI-leiding ons beloofd had tijdens ons bezoek op 23-10. Een nieuw project, een geesteskindje van Dixi-NL-baas Jan en een vriend van hem. Het is een in de grond verzinkbare 'pispaal' ( beetje oneerbiedige term, sorry..) in het centrum ingegraven om tijdens de stapavonden volledig te erecteren tot een meter of twee. Het was een bijzondere eer toen ik hem in december eindelijk 'en publique' mocht gebruiken. Na de stap-pieken laten ze hem weer zakken en wordt ie nagenoeg volledig onzichtbaar. Alleen een keurige RVS ( of alu ) plaat op de grond blijft voor het winkelende publiek overdag zichtbaar. Jammer he ? Heb je dan al die moeite voor gedaan.....
Geniaal ding, ik hoop alleen dat zijn water-aangedreven erectiesysteem de incidentele ernstige vorst kan weerstaan.
(KLIK op foto voor riante beoordeling...)
Voor de serieus geinteresseerden: hij staat op de hoek van de Visserstraat, bij de entree/exit van Bredaas kroegengebied. ---> terug naar boven
Bedrijfsbezoek DIXI SANITARY SERVICES BV
(voor alle foto's behalve deze hieronder geldt: KLIK=groot)

Helemaal in de wolken na ons bezoekje...

Op woensdag 23-10-2002 werden enige onzekerheden en onbeantwoorde vragen bij ons weggenomen toen we uitgenodigd waren voor een bezoekje aan het bedrijf dat ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan genieten van de lovely DIXI's.
Met aanmoedigende kleding had ik die ochtend aan mijn baas gevraagd of ik zijn digi-cam mocht lenen, want ik moest op bezoek bij een bedrijf waar ik erg in geinteresseerd was.
Zijn spontane verontruste blik heb ik maar meteen weggewuifd door hem mede te delen dat ik niet aan het solliciteren was. De ware aard van de spijbel-uren wekte gelukkig veel sympathie op.
Op kantoor werden we ontvangen door grote baas Jan, die daar met hulp van zijn  erg relaxte levensfilosofie en zijn medewerksters Heidi en Wendy een goed huisvader tracht te zijn voor zijn kunststof kindertjes. En hij houdt van ze, dat is zeker. Het is volgens mij wel een sterk aanhanger van 'easy living'. Zit altijd op ideeen te broeden, heeft jaren in het Amazone-gebied gewoond, prachtige foto's gemaakt en op kosten van Dixi Duitsland op zijn eigen Nederlandse Dixi-kalender laten printen. Je kunt ze niet kopen, hij wil ze alleen maar aan gemotiveerde fans weggeven (!) Tadaaaaa.... Heerlijke mentaliteit.
Een groot aantal van zijn Dixi-kids is nooit thuis, op pad ergens in Nederland, een aantal waren er achter op de plaats lekker aan het uitwaaien, en die gingen wij begroeten.

                                    
Overzicht over de achterplaats ( klotefoto met tegenlicht, sorry ) 
Bij het betreden van het bedrijfsterrein lopen we tegen de 'waakhond' aan die, genietend vanuit zijn villa iedereen vriendelijk begroet.   ( hier samen met Heidi ).

Op het aangenaam gevulde bedrijfsterrein moesten wij toch een traantje wegpinken bij het aanschouwen van al die vragend kijkende hokjes die als schapen in 1 hoekje samengedreven waren.
Moet je kijken, lief he ? --->   .
De krossen, toch een apart ras, hadden zich in de andere hoek verzameld. -->
        Je ziet dat de leegmaakmethode van zo'n Kros niet altijd even subtiel is. 
Niet goedschiks ? Dan maar kwaadschiks, maar leeg gaat ie.
Sommige van hen waren zichtbaar lastig gevallen door respectloze en wrede mensen, die de edele status eener DIXI goedkoop betitelden als
Vaak aan onze geliefde DIXI-cabines gestelde vragen zoals 'waar wonen jullie ?' en 'hoeveel broertjes en zusjes hebben jullie ?' zijn na deze dag volledig beantwoord.
Bert-Jan had een gebruikte en afgedankte oudere AOW-Dixi een fijne laatste dagen willen schenken door hem als tuinhuisje te exploiteren, maar de uitleg die we kregen over het zeer economische hergebruik van goede delen nam de moed bij hem weg om het überhaupt te vragen. Wisten wij veel dat ze allemaal een donorcodicil dragen ?
De montage hal is van bescheiden afmeting, edoch uitgerust met een ongetwijfeld zeer gemotiveerde medewerker en een fantastische kraan. 
Heidi vertelde dat er op een gegeven moment een kraan nodig was om de grotere modellen cabines te kunnen verplaatsen. Er lag een offerte voor een prachtige nieuwe kraan van zo'n NLG 15.000, maar ze liepen tegen een oude legerauto aan, waar toevallig nog een werkende kraan op zat. Deze was de helft van de prijs. Gezien de plezierfilosofie die in het bedrijf heerst hoef je niet eens te raden waar de keus op viel.
Nou staat er dus in de bescheiden loods een loodzware legertruck van 10 meter.
Grotendeels gruwelijk in de weg. Prachtig.....
Na de rondleiding over het terrein en zijn kantoren namen we afscheid met een tevreden gevoel.
Twee volgepakte tassen promotiemateriaal was de boodschap die we meekregen toen we weer de wijde wereld in trokken om het DIXI-gevoel verder uit te dragen. De missie gaat gewoon verder. Thuis moesten we afrekenen met licht sceptische blikken die over de uitgestalde spullen heengleden. 
Ik weet het, je bent jaloers he ? Tja...       

We zijn gelukkigere mensen.........
BEDANKT DIXI-team in Papendrecht ( Jan-Heidi-Wendy-de rest)


--->
terug naar boven


ALGEMENE INFO
                                   
In de belevingswereld van de urinale en de anale stressvermindering 'op locatie' denk je uiteraard in de eerste plaats aan een oude kalkzandstenen kerk waar helaas ont-stressing nicht erlaubt ist. Als 'second best' kom je dan eigenlijk maar bij 1 produkt uit:
de uiterst Spartaanse doch Intens vertederende
DIXI wc-cabine

              


Moet je nou eens kijken naar dat wereld-interieur, daar wordt je toch een beetje vochtig van of niet soms ?.

Maar da's niet alles. Pispalen hebben ze ook. Oh nee, ze noemen het een KROS, sorry.
'Ben effe krossen'  Tja, klinkt op zich niet slecht.


Geweldig man. Ik heb ze ondermeer al gebruikt in het park bij Breda Barst.  Zonder dat ik het wist was ik bezig een Dixi-broertje te vullen. Sjeezus, wat is de wereld toch klein....

Ook een twee-onder-1-kap voor wie de ruimte wil hebben.
 
--> terug naar boven
Zelfs een SPAARPOT, goed man !!!
Wil je ooit je eigen DIXI in de tuin hebben ? Dan zul je moeten sparen. Voor dit doel heeft de Duitse vestiging mijn bestelling eener mini-spaarpot pünktlich tot uitvoer gebracht. 
Geen deur, matig detail, alleen gleuf.... who cares ?
Wel ontluchtingsschoorsteentje trouwens, bijna vergeten te vermelden.


-> terug naar boven
Een exclusieve sigarenbox !
Bert-Jan heeft in zijn atelier het schattige, edoch onbruikbare, model-huisje dat we van DIXI Nederland kregen, met wat precisie-moeite omgetoverd tot een uitermate bruikbaar sigarendoosje.
 
( KLIK = groot )
LET OP: dit unieke model betreft een proto-type en is niet in de handel verkrijgbaar...
Aan een tweede variant wordt gewerkt, tja ik kon niet achterblijven bij dit geweldige initiatief.


--> terug naar boven
De legendarische kalenders van DIXI
Oh Yeahh baby......    
Ik heb er nog nooit een in mijn bezit gehad, maar kijk eens wat DIXI Duitsland je kan bieden man....
KLIK hier en aanschouw met previews de opbeurende dames die met hun goed karakter, dat zie je meteen, elke maand in het jaar tot een goede maand maken. Significant ( moeilijk woord dat ik bij de reclamespotjes voor wasmiddel opgepikt heb ) detail op elke foto is natuurlijk de bescheiden aanwezigheid van een plastic huisje, logootje, vrachtwagen, whatever. Geweldig. 
Als iemand jou als echte liefhebber mededeelt: Sjeezus, moet je kijken man, wat een lekker wijffie joh !, 
dan weet je niet waar hij/zij het over heeft, want je probeert natuurlijk langs die hinderlijke naakte persoon heen te kijken, volledig gefocused op de blauw/bruine schoonheid ergens achterin de foto...

Mocht je balen dat je al enige jaren dit stukje cultuur mist in je leven.... geen nood, oudere jaargangen zijn ook te bestellen als niemand je voor is geweest. 


--> terug naar boven
Lovely T-shirts
Voor de gelegenheiden waar gepaste kleding gewenst is zoals begrafenissen zoals die van Pim of Klaus ( ik kan helaas niet ) hebben ze ook gedistingeerde kledij leverbaar.
Kijk maar eens --->  
( KLIK op foto voor bezoek aan de Duitse Shop )

 
-->
terug naar boven

RECORD-POGING
Tijdens een feestje bij Roland en Wilma op 24-11-2001 hebben een aantal gasten de portemonnaie opengerukt om de fysieke aanwezigheid van een heuse DIXI te realiseren. GEWELDIG MANNEN, dat zijn pas vrienden. Mijn dank, niet die van Wilma geloof ik. De aflevermeneer verzekerde ons ervan dat dat ding zeker 500 urine-lozingen aankon en dat we een week van hem mochten genieten. We hebben hem nu reeds 2 weken op de oprit staan. Elke zondag DIXI wassen en in een blinkend laagje was zetten, net als ze in de buurt met hun BMW doen. Ieder zijn interesse. (eerdere onvriendelijke opmerking geschrapt....)
   
Speciaal voor het feestje en voor de gasten een schattig lampje gemonteerd (zie hierboven).
 
Uiteraard begon bij het krijgen van zo'n kado de fantasie-klier meteen vocht te verliezen en aldus ontstond het idee een record neer te zetten. Aldus geschiedde.
De vraag :
hoeveel volwassen mensen kunnen er in een DIXI ?
    
De beleving :  Passen en meten, duwen, wringen, roepen. Met je neus in iemands oksel hangen en geen kant op kunnen, de sigarenpeuk van een andere deelnemer tegen je voorhoofd gedrukt krijgen en niet de adem hebben om er iets van te zeggen omdat de 100 procent sigarenrook-atmosfeer in onze plastic vriend je longen blokkeert. Da's lachen, maar nou wil ik er weer uit. Kun je even een klein beetje opschuiven ?
De uitslag : er kunnen 11 volwassenen in met de deur dicht, dan wel 10 volwassenen plus twee grietjes van een jaar of twaalf. (dochter Laura en vriendin Suzanne) Of het genoeg is om het Guiness Book of Records te overtuigen betwijfel ik. Er is vast wel ergens een land met een afwijkende standaardmaat mensen waarvan er zo'n slordige 78 van inpassen, maar we geven de moed niet op.
Ja, iets in mij zegt dat er echt nog wel een poging volgt op redelijke termijn om een DIXI met meer dan 12 mensen te vullen. Een echte aanrader om erbij te zijn !!  We bellen.... 

Nog wat beelden: foto3 - foto4 - foto5 - foto6 - foto7 - foto8 

 
--->
terug naar boven


TRIEST DIXI - DRAMA

                      TERRORISTISCHE AANSLAG IN BOSSEN VAN TETERINGEN

                                        
hier kun je met je verstand niet bij..
In de bossen van Teteringen heeft zich afgelopen zaterdag 15-9-2001 een drama van ongekende omvang voltrokken. In dit centrum van rust en onspanning hebben terroristen een groep van 7 onschuldige DIXI's tot de grond toe trachten af te branden. Bij een vijftal is dit volledig gelukt, een zesde (foto boven) hield deels stand en van het zevende doel is 'slechts' het dak volledig ten prooi gevallen aan de vlammen. Deze laffe daad drong pas later op de dag goed door tot de betrokken liefhebbers. Bertus belde me in paniek met zijn mobiel nadat hij, wandelend met zijn zoons in de bossen het rampgebied voor het eerst moest aanschouwen. Hij kon zijn tranen niet bedwingen en heeft me meteen opgehaald om mij zelf uit eerste hand van deze tragedie kennis te laten nemen. Bedankt voor je helderheid in momenten van chaos en paniek man.
De directie van DIXI GmbH in Duitsland was om emotionele redenen (nog) niet voor commentaar beschikbaar, maar de engelse directeur van hun concurrent Boels Verhuur ( look-a-likes ) kon zijn woede over de laffe daad duidelijk niet voor zich houden. In deze moeilijke tijd blijkt de saamhorigheid onder WC-verhuurders van een geweldige omvang te zijn. Wij citeren
President Boels:
' This is an act of war. We will not tolerate this. Those responsable will be smoked out of their holes, hunted down, and brought to justice ' 
Wij kunnen deze krachtige maatregelen alleen maar steunen. Dit mag nooit meer gebeuren......
Onderstaande beelden van de tragedie werden zondag 16-9 gemaakt. 
                                                       foto 1 - foto 2 - foto 3 - foto 4

--->
terug naar boven

----> CONDIXIANCE-REGISTER
KLIK HIER om uw blijk van medeleven te laten blijken.

Maar ondanks alle ellende, moeten we de kracht vinden om het woord van DIXI verder te verkondigen, en dus hebben Bertus en ik twee puntgave logo-stickers onder het puin vandaan kunnen halen om onze liefde voor onze verloren vrienden passend te kunnen aansterken. Het leven gaat verder.......
                                        

( overigens alle respect voor de tragedies in USA.....)


STEUN
Nadat ik de tragedie bij Dixi Sanitairy Services bv  ( moeten natuurlijk eigenlijk DIXI NEDERLAND heten, niet te bescheiden mannen..... )  gemeld had, waren ook zij uiteraard zeer geschokt na het zien van de beelden op OOM's PAGE  en hebben met de grootst mogelijke spoed een rampenteam ( vrachtwagen met kraan ) het bos in gestuurd om de getroffenen op te halen.
Ons fans, geestelijk behoorlijk getroffen, hebben zij meteen een envelop met promotiemateriaal doen toekomen ( T-shirts, pennen, full-size cabin-stickers )  om het DIXI-gevoel vooral verder te blijven uitdragen in de moelijke tijden.
We stellen jullie niet teleur. DIXI RULES !! ---> terug naar boven

CLOSE ENCOUNTERS of the DIXI kind:
oftewel: ' ik was er, zag hem, en raakte hem aan '

ENCOUNTER
---> Singelloop in Breda 5-10-2002
(KLIK=groter beeld)
Ook deze per ongeluk voorbijkomende en gelukkig op tijd gefotografeerde sporters tijdens de Bredase Singelloop zijn er zich blijkbaar ook van bewust dat er meer is in het leven. Zij hebben ervoor gekozen dit middels kleding uit te dragen naar de vaak onwetende bevolking. Bravo mannen !

ENCOUNTER
---> de week vóór motorweekend 14-9-2002
De vakantieweek motoren van Hans, Rob en Joost werd aangenaam opgevrolijkt toen een van onze bruin/blauwe vriendjes eenzaam aangetroffen werd in Deutschland in bergachtig landschap. Attent als de heren zijn, werden ouderwetse celluloid-pixels (zullen we maar zeggen) gevuld met bewijsmateriaal. 
Nodig natuurlijk, je kunt alles wel geloven.........
Het schatje even gezelschap houden, had ie wel nodig hoor .....
Echt sociaal van die mannen, gewoon even de tijd nemen voor goede vrienden. 

ENCOUNTER ---> zo 15-9-2002
Tijdens en na de afsluiting van de Skeelermarathon in Rotterdam werden we verwend met de aanwezigheid van de diverse modellen. Ik zei nog regelmatig tegen zwager Bertus 'zie jij wat Dixi'. 
Onze voorkeur ging, gezien de grootte van ons gezin, zes behaarde mannen, uit naar de ruimere eenheden.
         
De wedstrijd was ook al goed gelopen, dit einde maakte het aangenaam compleet. 

ENCOUNTER
---> ergens begin 2002 ( ik was hem een beetje vergeten te melden )
Je gaat naar je werk net als anders, je wist wel van de verbouwing, o.k., maar dit verwacht je niet natuurlijk. SSV-er Johan met de eeuwig kapotte FJ-1100 thuis in de schuur overkwam het.
Een heuse DIXI onder het raam van zijn kantoortje !!!  Hij kreeg er wel een speciaal gevoel van. 

                                 ENCOUNTER
---> za 11-5-2002
Motorweekend mei 2002. Middelste dag beetje beschaafd aan het rausen door bochten en landwegen in Luxemburg en de Duitse Bitburgse infrastructuur met first-time motormeerijdster Mayke ( van Jörgen geleend ) als bagage achteropgebonden. Zij zag natuurlijk niks staan aan de kant, maar het verklikkerlampje op Hammy reageerde perfect op de Dixi die er aan zat te komen.
Het geautomatiseerde servogestuurde remsysteem trad feilloos in werking waarna de stuurhoek bij de inmiddels erg lage snelheid drastisch toenam en zijn sateliet-geleide navigatie-systeem ( wet sump trouwens ) ons naar de Dixi leidde. Wat een wereldmachine toch .....
Kijk, is 'm ( achter Hammy ) --->  

---> terug naar boven

ENCOUNTER ---> 29-4-2002
Lekker een beetje aan Beuldag 4 aan het werken, even in Blankenberge werkoverleg over de terugreis en dan blijkt er een Toi Toi / Dixi te staan. Net om de hoek bij ons vertrek-kruispunt. Beetje verlegen stond ie daar zichzelf een beetje weg te cijferen, helemaal niet nodig !!
KIJK ---> het is een schatje man....

---> terug naar boven

ENCOUNTER ---> juli 2001
Tijdens de motorweek 2001 in Duitsland, Oostenrijk en Italie mochten wij slechts genieten van 1 exemplaar, dat zich tevergeefs achter een bord van een aannemer wilde verstoppen. Helaas, Prins Maurits had hem gespot. We zijn in het smalle doodstille dorpsstraatje omgekeerd en hebben onder verwonderde blikken van een paar dorpsvrouwen de zelfonspanner geactiveerd om het een en ander voor U vast te leggen. Ik heb het nog geprobeerd uit te leggen door het bezwete DIXI-shirt onder m'n jas te tonen vanaf 25 meter afstand. Ze moest lachen, maar volgens begreep ze er geen moer van.........

                                                           

--->
terug naar boven

ENCOUNTER ---> 05-2001
Of je bent daar in het Sauerland in mei 2001 een beetje onzinnig benzine aan het verbranden en wordt je spontaan van tijd tot tijd verwend met een schattig plastic huisje dat je pad kruist.... Dat zijn nou die kleine dingen die het leven aantrekkelijk maken en houden. Behalve als je achter zo'n genieter rijdt en je kijkt even te lang de andere kant op, net als ons aller Judith ( kistdanseres van nature ). Waarschijnlijk was ze dan toch op zoek naar zo'n kalkzandstenen kerk waartegen het urinaal ontstressen van een onge-evenaarde klasse is. Tja, sommigen sluiten geen compromissen en gaan ervoor. De prijs was echter te hoog, volgende keer kijkt ze dus gewoon met ons mee naar 'the second best'. 
 
                        

---> terug naar boven

DIXI - LIEFHEBBERS
Naar mate je je Dixi-enthousiasme verder 'uitdraagt' kom je steeds meer mensen tegen die een zwak hebben, dan wel een stevige liefde gekweekt hebben voor ons mooie huisje. Dan denk ik toch telkens weer, gelukkig sta ik niet alleen.
GEPASTE KLEDING:
Het definitieve afscheid van Pim Fortuyn tijdens onze vakantie half juli 2002 heb ik met passend respect bijgewoond in Provesano, Italie.
Keurig geregistreerd door fotograaf van gerespecteerd opinieblad
Privé.
--> Zie je dat, ( te ) strakke Vanessa vlak voor me !!!
KLIK HIER voor volledig fotootje.

Mijn zwager Bert-Jan deelde vanaf hetzelfde moment jaren geleden dezelfde passie. Drinkt ook bier en rookt daarbij sigaren. Geaccepteerd in de gelederen dus.. 
Aanschouw:
             

---> terug naar boven

DIXI - LOOK-A-LIKES  /  WANNABEES

Moordende concurrentie heeft mij genoodzaakt om u voor de look-a-likes en wannabees-bezichtiging  door te spoelen naar een aparte deelpagina. We willen de liefde voor onze enige echte DIXI-vriend toch niet vertroebelen. Toch ? Nou dan, zeur dan niet en KLIK GEWOON HIER


Ook in huize Bos werd ter ere van een beachfeest ( zie feest-pagina ) een keurig MDF  look-a-like logootje aan de WC-deur bij de gelukkige familie gekit. Zij willen er nog jaren plezier van hebben. Zo zie je maar, onzinnige projecten komen elders ook voor.
Aanschouw -->       


Voor alle eerste-hand-informatie ( want daar bemoei ik me niet mee ):
 ---> KLIK OP LOGO voor page van uw leverancier in NL: DIXI forever  DIXI forever  DIXI forever  DIXI forever  DIXI forever  DIXI forever


-->
-->


Wat is er nou ? Laat weten in het !!!

Laatste  onderhouds-sessie aan deze deel-pagina was op: 20.03.2006