onderdeel nevenactiviteiten-page:

Belgische Bierweek
in cafe de Beyerd


smakelijke beelden eener bierproefwedstrijd
23-10-2001


-->


Net voor de start van het geweldige jaarlijkse Belgische-Bierweek-festijn dat van 21-10 tm 28-10-2001 liep, volgde een telefoontje van zwager Bertus dat ik in zijn panel van experts geplaatst was dat met de zware taak belast was om in volledige concentratie, vertrouwende op de solide basiskennis der Belgische vochten een twaalftal sappen te identificeren.
Dinsdag 23 oktober 19:30uur bij mij. Ja's goed. Nou doorliep ik toen met die verbouwing een geweldige stageperiode (dacht ik). Elke avond tijdens het verven en zo een sigaar in het hoofd en daarnaast de sensuele ronde uitmonding van een negroide bierfles met Albert Heijn Pilsener. Dus niks te vrezen. Het 'mij-pakken-ze-niet-gevoel' hielp Bert-jan al snel naar de verdommenis door me mede te delen dat dit oefenbier geen Belgisch bier betreft. Ja..... sjeezus, denk je dat ik hier elke avond voor m'n lol sta te drinken man !  Fok Fok Fok. Maar goed, ik liet me niet kennen. Vriend Ron ook maar gealarmeerd om zijn geestelijke bagage in de strijd te gooien. Twee weten meer dan 1 zeggen ze wel eens. Dat was bij ons niet van toepassing want we snappen er gewoon geen van beide iets van. Bier is toch bier ? Dat werd spieken en informatie aankopen.
Aanschouw:


 
   
Team 1  'Ga eens bier halen'            en          team 2   'Osamen Bier Laden'


Het gezelschap 'Ga eens bier halen' bestond na het arriveren van alle drinkgeinteresseerden ineens uit 9 personen. Cafebaas Piet stond niet meer dan 5 personen per team toe en aldus werd een tweede team gevormd. De oorspronkelijk door Bertus bij de organisatie aangemelde en uit etische gronden geweigerde 'Osamen Bier Laden' werd in de last-minute hectiek door spelleider en mede-kroegbaas Michael toch toegestaan en de subgroep verrees uit het niets. Waarschijnlijk overheerste bij hem het gevoel van 'donder nou maar op en ga bier halen of zo'  boven het gevoel van 'zou die naam nu wel kunnen?' YEAH. 

                       Spelleider Michael ( althans, de zijkant )

En wat losse beelden van onze teams met her en der verspreid de gemotiveerde leden
Bert-jan - Pieter - Sandra - Guillaume - Roland - Rob - Daphne - Netty - Ron. Jan Molensteen-Otten hebben we helaas niet vast kunnen leggen op pixels.

                 
De monsters proeven, moeilijk kijken, kijken of iedereen ziet dat je moeilijk kijkt, zachtjes knikken met je hoofd alsof je er uit bent wat het is.
     
           Of niet...
                 

                               
En dan wint team 'Ga eens bier halen' ook nog eens de tweede prijs. Wat is het leven toch mooi.

           

Klaar.


-->
-->

Je kunt je (beschaafde) opmerkingen kwijt in het ------>
Laatste onderhouds-sessie aan deze deel-pagina was op: 20.03.2006