Motorzooi nevenactiviteit onderdeel:

BAD-ZOOI.nl

 

Badkamertje (ver)bouwen begin 2005 --> bouwleed in beeld
( elke foto is uitklikbaar )

Nooddouche - Hoofdproject - Zojuist afgerond !! (update 29-3-2005)


 -->

De ernstige afbraak en wederopbouw van een badkamer. Absoluut zinloze informatie voor u, maar ja,  je bent nou toch op deze deel-pagina.

Oud en versleten
Augustus 2003 was bij verhuizing eigenlijk al duidelijk: okee, je kunt je in dat hok douchen, maar over een tijdje moet er echt iets gebeuren, hij is op. En lek ---> VERBOUWEN dus.
Toch pas zo'n anderhalf jaar later pas begonnen met afbikken tegeltjes en zo, gewoon even lekker uitleven... en weer eens vuile handen. Maar dan is die jeuk er vanaf dat moment. Centen regelen, beginnen !!


-->

 
Nood-douche
Laatste weekend januari 2005 begonnen met bouwen van een nooddouche-hok in de WC-ruimte boven.
Da's mooi werk. Schoonheid en acuratesse speelt geen rol.

                              

                                                  
Douchebak uit multiplex, afvoer met hoog prulniveau, fragiele hoekpootjes van 75x175 geschaafd eronder, kijken of ie globaal past,  winkeldochter-tegeltjes uit Bertus' zijn keukenmagazijn erin, 360 graden doucheplastic tegen de muur getimmerd en ........ Klaar !


-->

Hoofd-project   -  februari en maart 2005
Tijd voor het serieuzere werk. De beschikbare ruimte van B x L x H van 1.97 x 2.80 x 2.50 m ongeveer geeft natuurlijk beperkte speelruimte om te varieren met de plaats van je spul, maar we proberen er iets leuks van te maken. Met tussentijds wat technische adviezen en ongetwijfeld bedenkelijk wijzende vingers van duizendpoot Oomens senior komt het allemaal wel goed. We gaan wat doen....

1e week februari  - 
GO !

Het oude spul eruit gesloopt, vrachtalto geregeld en interieur naar de stort gebracht.

                                                 
Niet van de Alto, van de Badezimmer, okee ? Altijd die hatelijke opmerkingen...

                                                                     
Douchecabine komt op zijn oude plekkie, badkuip ook, onder het raam. Slechts 1 laag vuren planken die het eventueel lekkende badwater voorheen scheidden van de onderliggende keuken. Fijne gedachte......
 

                                              
Boven het eerder verlaagde plafond liggen diverse luchtafvoeren en electra, profielen blijven op zelfde hoogte hangen straks, plafond verhogen kan niet echt maar het moest er wel uit voor leidingwerk en dergelijke. Het oude originele plafond hangt er ook nog gewoon boven. Gescheurd, geperforeerd, beschadigd.

2e week februari:
Die vloer moest anders. Het idee van een betonnen vloer maken voelde niet goed. 10 cm hogere vloer, een hoop gewicht, een hoop zooi in huis. Ik koos voor een dubbele multiplex vloer op de balken, 2x18 mm hevig gelijmd en hevig geschroefd om de gewenste stugheid te krijgen om doorbuigen te voorkomen en daardoor later scheurende tegels.

Dus plankenvloer eruit, in stukken zagen en opstoken in de kachel --> .
Goed voor onze centen, slecht voor Essent-omzet !  Lekker besparen, gnoeg is gnoeg...

 
Het leidingwerk van aan- en afvoer moest wat aangepast en verlegd worden.  Plek genoeg onder de vloer, lekker relaxed prullen.

---> Bovenzijde van het oude plafond van de benedenverdieping.
Hangt er ook nog gewoon. Prachtig oer. Riet tegen planken gespijkerd en aangesmeerd met gips, 75 jaar geleden, door een al lang overleden stucadoor die in dienst van het bouwbedrijf van de heer Adr. Brouwers te Ginneken in 1929,1930 dit project van 8 woningen aan het afronden was. Rare gedachte. Hoop leuke muziek gemaakt in die tijd trouwens in USA, tja, weer die muziekliefde. 


Stukje historie dat plafond, onzichtbaar gemaakt voor het oog. eigenlijk jammer. Maar een gruwelijke zooi om het te verwijderen, dus misschien toch wel een verstandige keus geweest van vorige bewoners om het met rust te laten.

        
Na alle leidingaanpassingen in koper en pvc kon de eerste laag multiplex er in. Veel lijm, veel schroeven....

3e week februari:

Bitter weinig gedaan, griep in de buik, tijd tekort, geen ambitie. Een echt weekdier verhaal eigenlijk.

4e week februari:

                           
Wat electra en waterleidingen een plaatsje in de muur gegeven. De rest van de losse kalk op de muur afgeschraapt. Gruwelijk veel slecht stof, levensduurbeperkend waarschijnlijk, maar dat hoor ik pas op het eind straks, over een jaar of dertig als de doktoren vragen of ik de mijnen gewerkt heb. Nee dat niet Herr Doktor, een beetje boekgehouden dat was het eigenlijk. 'Hmmm' vreemd.

                
    
Op de zolder een 'Marktplaats' centrale afzuiger (ooo jaaahh) geplaatst met aanzuigpijp in de badkamer, welke straks bij het douchen 320 M3 per uur weg gaat (kan) zuigen. Deur openlaten of adem inhouden, zeg het maar.
Never-resting Oomens senior heeft deze week twee hardhouten (CFE keurmerk natuurlijk, eeeejjj) raampjes voor me ge-assembleerd die het ooit geplaatste grote saaie raam gaan vervangen.
De originele raam/kozijn opzet komt hiermee weer terug -->   Raampjes in de grondverf en tijdelijke lak, dan kunnen ze over een week de winterbuitenlucht in.

1e week maart:
          
       
Een stucadoor van Buurman Toine's stucadoorsbedrijf heeft de wanden tegelklaar gemaakt.
Terwijl die muren moesten drogen (paar dagen) op zolder zovast een begin gemaakt met groter maken van de achterste kamer, een al langer broeiend plannetje. Volgens m'n Fräulein niet nodig, maar ja, ik heb de aanvang van dit plan pas laten zien toen de scheidingswand er al uit lag en gipsplaatzooi alles bevuild had, dus..... te laat meske. Ik ga hier een leuke guest room van maken. Voor 'blijven-slapers' na een avondje plezier in the city, of slaapplaats van grote harige vrienden genaamd Bubba van dochter Laura

                         
Het dubbelglas voor de nieuwe raampjes was binnen, dus de ramen hebben senior en ik na diverse kozijnaanpassingen en geklooi met het slot op hun plaats gehangen. Daar ging de zaterdag.

                                                       
Zondags de eerste tegel geplakt en er meteen weer afgehaald, de basislijnen bleken niet waterpas te zijn wegens een defecte waterpas. Fok. Gelukkig meteen gezien. Nieuwe lijnen, nieuwe start. Looking good this time.

2e week maart:
Maandagmiddag 7-3 vrij gnomen, de drang naar tegelen was onhoudbaar na een lekkere zondagmiddag prullen. Maar 84 keer de trap op en af om in het atelier weer een paar tegeltjes op maat te slijpen gaat aan je energie knagen. Ook het bad in zijn ombouw gehangen, niet keurig in de hoek aan 1 kant want dat liet de onhaaksheid van het huis niet toe. Maar met passen en meten in hout en tegelwerk kom je een eind.
Radiatortje ook opgehangen en verder aangesloten. Weer week voorbij.

                      

(nog niet klaar ??. Dacht ze.... maar ze zei het nooit !)

3e week maart:
Draden getrokken voor de electra en alles aangesloten, plafond erin. Klinkt allemaal zo lekker simpel en snel, maar waarom moest ik dan toch regelmatig vloeken en zweten ? Het voorkwam in ieder geval destructief gedrag. Toen het plafond een sappige structuurverflaag gekregen had en het geviezerik in de hoogte voorbij was kon de zwarte vloer leisteen erin.
 
                        

De kranen zagen de vooruitgang opgewonden aan en eisten onderhand hun eigen plekkie op.
  'mine.... mine....'  dacht ik even te horen.

4e week maart  - 
the final countdown
Ook mijn meisje ziet het einde naderen en krijgt kriebels ( na 7 weken prullen, bedankt Truus...) en begint aan het wastafelmeubel (Ikea, dus zak schroeven, alles voorgeboord, handleiding erbij, moest lukken). Ik ging die avond skeeleren en bierdrinken met vriend Ron, dus uhmmmm, succes meid.....
Na voegen van de vloer met gruwelijk ranzig zwarte smurrie kon de douchehoek op zijn plek, kranen, wastafelmeubel, lampjes, plankjes, mandjes, haakjes.
    

Op een of ander gordijntje na -------->
KLAAR !!!! 


Klaar, diepe zucht, moei lijf, morgen is er weer een dag. Waar zal ik dan mijn energie in steken ?
Heee Wilma, nou ik je toch zie....

Truste,
Roland

Project afgerond op -->  28-03-2005

-->
-->