Uit de groep diverse

MOTOR-TOCHTEN 

brengen wij u:


-->

Bavels Truck Convooi 2006    

De organisatie van het Bavels Truck Convooi verzamelt elk jaar een hoop vrachtwagens voor een tocht waarbij gehandicapte medemensen mee mogen rijden in de cabines. Op
22-4-2006 was het de 17e keer dat dit grote evenement opgezet was. De tocht van ca. 90km doorkruiste de omgeving van Bavel-Dorst-Tilburg-Rijen-Gilze en zo.
Een mooi gebaar naar die mensen, ze hebben een prachtige dag gehad. Meesturen, mee schakelen, aan het touwtje van de toeter hangen (wij jaloers), geweldige smile op die gezichten. Op het eind van de tocht sprak ik kort met een van de chauffeurs. 'Ben je het nog niet beu ?',  vroeg ik. 'Beu ?, dit?,  dat bestaat niet, nooit'. Hij zou die rit meteen daarna nog een keer hebben willen rijden. Dat was een happy man, goed bezig.
Dat gevoel staat bij de chauffeurs en hun bedrijven natuurlijk voorop, het kost je tenslotte wel een zaterdag. Daarnaast is een stukkie publiciteit in de omgeving natuurlijk ook niet verkeerd voor het bedrijf.
120 vrachtwagens deden mee. Da's een lange sliert.
Ik kreeg een mailtje van de organisatie dat ze motorrijders nodig hadden die onder leiding van motoragenten voor wegafzettingen tijdens de lange sliert moesten zorgen. Op korte termijn konden
9 van onze SSV-ers gemotiveerd worden:  (naast diegenen die wel wilden maar niet konden.....)
Jeroen v Brummelen - Jeroen de gans - Hans - Joost - Bart - m'n vriendje Ron - Rob vd Grift - zullie pa - ikke.
Ook huppelde Monique daar rond, via een ander kanaal binnengehaald.

     Alle
75 motoren verzamelden vroeg in de ochtend bij cafe-zaal Het Karrewiel in Bavel waar we een 'opleiding' tot verkeersregelaar kregen. Yeah.

  Verrijkt met kennis, een button en een knal-oranje hesje ging het spul daarna naar het verzamelpunt op het Industrieterrein aan de rand van Bavel waar alles rond 12:00uur van start ging.
Hoe werkt dat begeleiden nou eigenlijk ?
De tocht bestaat uit 4 delen met pauzes ertussen. De groep van 75 motoren rijdt bij elk van deze delen langzaam voor de auto's uit en ieder wordt door de motoragent aan een kruispunt of zijweg gezet. Precies genoeg motoren, voor elke straat 1. Keurig opgeteld vantevoren. 

  (actiefoto)    Zodra de autosliert dan een deel van de tocht gereden heeft en voor een geplande plaspauze stopt, gaan de motoren weer naar voren en begint na de pauze het hele circus van voor af aan. Tussen de middag bij de instelling Amarant in Tilburg geluncht. Opge-sfeerd door een leuk carnavalsbandje dat lekker toeterend tijdens de lunch speelde. Broodjes, bonnen voor koffie of zo, alles prima geregeld voor ons. Na de middagpauze nog 2 'toerblokken' afgewerkt op dezelfde manier en tegen 5 uur was na een 6-voudige doorkruising van gast-dorp Bavel het eindpunt Karrewiel weer bereikt. De (zelfde ?)  caranavalsband maakt er een gezllige feestelijke intocht van, en vrachtwagens worden een voor een gefotografeerd.
Ook hier consumptiebonnen voor een nabeschouwende borrel. Lekker Jupilertje, we waren toch op de fiets.
 
     (helaas ontbreken 2 van de Griften op deze foto. Kwijt !)

We kijken terug op een frisse, lawaaierige, lange, dankbare dag en volgens mij zijn we er volgend jaar weer bij. Tof dagje. 89 km gereden, kruissnelheid 16km/u, toch 28,3 gemiddeld door baldadige pieken buiten het gezichtsveld van de politie-collega's. ( Ik niet hoor meneer... ).
De oren konden ook wel wat rust gebruiken. We stonden allen 4x aan de kant van de weg waar de 120 vrachtwagens met luchthoorns (en 1 alarmbel) voorbij kwamen. Geluid regelmatig boven de pijngrens, haar in de war geblazen ook nog eens. VIER keer alles gezien en gehoord. VIER keer......

Oh ja:  --> nog bij Judith voorbij gekomen. We (120 auto's) hebben nog getoeterd, echt waar. Geen Judith. Waar was je nou ? Eeeej, kijk me es an !

FOTO's ---> M'n complete fotosessie incl bovenstaande is te zien OP DEZE PLAATS

Bavels Truck Convooi heeft ook een eigen site ---> KLIK HIER


-->
-->

 

Deze pagina werd gecreerd op: 05.05.2006